Zomerse superheldenfilms onthullen trailer

Bron: Warner Bros

Het is een jaarlijkse traditie dat begin mei de grote Hollywoodstudio’s de trailers vrijgeven van hun topfilms voor komende zomer. Het is ook dit jaar weer een aardig lijstje, maar twee films springen eruit: The Amazing Spider-Man en The Dark Knight Rises.

De twee films hebben ook een aantal eigenschappen gemeen; het zijn beide groots opgezette en peperdure spektakelfilms, het zijn vervolgdelen in een langlopende serie, het zijn verfilmingen van een stripverhaal en in beide films speelt een Britse acteur de hoofdrol.

The amazing Spiderman slaat een nieuwe weg in. Na 3 succesvolle films met Tobey Maguire als Peter Parker/Spider-Man is het nu aan de jonge Brit Andrew Garfield (The Social Network) om in de huid van de in rood latex gehulde held te kruipen. De film verhaalt over de middelbare schooltijd van Parker, die toen net zijn superkrachten ontdekte.

The Dark Knight Rises gaat door op de al enkele jaren eerder ingeslagen weg. Regisseur Christopher Nolan en hoofdrolspeler Christian Bale maakten immers al Batman Begins en The Dark Knight (met meer dan een miljard opbrengst een van de succesvolste films ooit) samen. Voor deze film, die het sluitstuk zou moeten zijn in een drieluik, krijgt Batman gezelschap van Catwoman (Anne Hathaway). Qua sterren voert The Dark Knight Rises sowieso de boventoon, want ook Michael Caine, Morgan Freeman, Gary Oldman en Liam Neeson keren terug in hun oude rollen.

Spiderman gaat (ook in Nederland) in premiere op the fourth of july, als Amerikanen hun onafhankelijkheid van de Britten vieren en vrij zijn. The Dark Knight Rises is 3 weken later in de bioscoop te zien, op 20 juli.

Hieronder de trailers van beide films:

Lees ook:Batman-film is ‘beste film van nieuwe millennium’
Lees ook:Nieuwe Twilight-film stormt bioscopen binnen
Lees ook:Avatar blijft records breken
Lees ook:Het blijft rommelen bij CNN
Lees ook:Inception dringt door tot ‘beste films aller tijden’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.