Inzameling voor uitgescholden vrouw

Karen Klein is een 68-jarige “bus monitor” (een soort van opzichter in een schoolbus) uit de Amerikaanse staat New York. Afgelopen week werd zij een nationale bekendheid nadat op het internet een filmpje opdook waarin zij minuten lang werd uitgescholden tijdens een busrit.

Op het filmpje is een zittende Klein te zien, terwijl door een groep kinderen kritiek wordt geleverd op haar omvang en uiterlijk. Ook wordt de vrouw bedreigd en stellen de kinderen dat een kind van haar beter zelfmoord kan plegen. Naar later bleek, heeft enkele jaren geleden een van haar kinderen daadwerkelijk zelfmoord gepleegd.

Het filmpje heeft de discussie over pesten in de VS weer doen oplaaien. Een inzamelingsactie om Klein met haar familie op vakantie te laten gaan heeft in een paar dagen tijd meer dan $600,000 opgeleverd en een vliegtuigmaatschappij heeft aangeboden de bus monitor een weekend Disneyland cadeau te doen.

Klein heeft overigens aangegeven geen verdere stappen te nemen tegenover de pesters, ze vindt dat deze door alle publiciteit inmiddels wel voldoende gestraft zijn.

Bekijk hier het filmpje “Making the bus monitor cry”:

Lees ook:Hillary’s nieuwe film!
Lees ook:The Godfather: Mitt Romney op vakantie
Lees ook:‘Oprah goed voor meer dan een miljoen stemmen’
Lees ook:Schietpartijen eisen elke week twee kinderslachtoffers
Lees ook:‘Clementi vroeg overplaatsing aan’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.