The Godfather: Mitt Romney op vakantie

Mitt Romney met echtgenote Ann (bron: Doug Coldwell)

Ieder jaar op dezelfde tijd, in een grote villa aan een afgelegen meer in de Amerikaanse staat New Hampshire, volgens een strakke planning, niet komen is geen optie. Het klinkt als het scenario voor een vierde Godfather-film, maar het is in werkelijkheid de jaarlijkse vakantie van presidentskandidaat Mitt Romney en zijn familie.

Deze week is het weer zover en dus is de afgelegen villa het decor van secret service agenten, paparazzi in bootjes en natuurlijk de Romneys. Al jaren wordt op dezelfde wijze vakantie gevierd en ook dit jaar zijn alle Romneys (Mitt, echtgenote Ann, 5 kinderen met aanhang en een heel regiment aan kleinkinderen) weer present.

Een van de zoons vertelde in een interview dat hij een paar jaar geleden zijn vader berichtte dat hij de vakantie moest overslaan aangezien hij voor een honkbalclub werkte en het daar in deze weken bijzonder druk is. Per kerende post kwam de mededeling dat het helaas onmogelijk was om niet te komen.

Volgens de Amerikaanse media houdt de familie overdag een sportwedstrijd die ze zelf de “Romney Olympics” hebben gedoopt, wat nog enigszins grappig is gezien Mitts geschiedenis als baas van de Spelen van 2002 in Salt Lake City. Het programma daarvan is overigens omgegooid nadat Romney enkele jaren geleden tot zijn afschuw laatste werd. De avonduren zijn gereserveerd voor “goede gesprekken over het leven en de carrière” van de volwassenen in het gezelschap. Op zondag is er uiteraard tijd voor urenlange bezoeken aan de lokale Mormoonse kerk.

Een dergelijk programma is natuurlijk voer voor allerlei grappen en verslagen in de media, maar tot nu toe blijft het naast enigszins lacherige verslagen vooral bij foto’s van een lachende Mitt bij zijn echtgenote achter op een waterscooter. De vakantie duurt overigens maar een week, want er moet natuurlijk wel gewerkt worden. Vanaf maandag is Romney dus weer klaar voor zijn lopende sollicitatie naar de baan van machtigste man op aarde.

Lees ook:Santorum steunt Romney
Lees ook:Senoras y Senoritas: Soy Mitt Romney!
Lees ook:Hulde voor Mitt Romney
Lees ook:Keert Woods terug naar de competitie?
Lees ook:Inzameling voor uitgescholden vrouw

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.