North Carolina ontsnapte in 1961 aan kernramp

Mk_6_nuclear_bomb

Het scheelde niet veel of North Carolina was in 1961 getroffen door een kernbom. Tijdens een ongeluk waarbij een militair vliegtuig uit elkaar viel, vielen er ook twee nucleaire bommen die niet afgingen. Uit recente documenten blijkt echter dat het niet veel scheelde.

Een van de twee bommen die destijds uit het vliegtuig viel zat vast aan een parachute, en stond, zoals men dat noemt, ‘op slot.’ Met andere woorden, de bom zou niet knallen wanneer hij contact zou maken met de grond. Uit recent onderzoek blijkt echter dat er slechts een kleine elektronische reactie uit het gecrashte vliegtuig nodig was geweest om de bom toch tot ontploffing te brengen, ondanks het slot.

Eric Schlosser, een deskundige op het gebied van nucleaire wapens, zegt dat de regio rond Raleigh (North Carolina) heel goed is weggekomen: “Deze bom had Hiroshima op kinderspel laten lijken. De bom gedroeg zich als het ware alsof hij over het gebied van de Sovjet-Unie zou vallen, alle procedures om een dergelijke bom tot ontploffing te brengen waren al in gang gezet, alleen de elektronische bevestiging, de laatste stap om de bom af te laten gaan, vanuit de cockpit ontbrak nog.”

Was de bom daadwerkelijk afgegaan, dan had naar verluidt iedereen binnen een straal van twaalf kilometer het niet overleefd en was het gebied nu onleefbaar geweest. Gelukkig voor alle inwoners van Raleigh kwam het uiteindelijk nooit zo ver, en liep het ongeluk met een sisser af.

Bron: Fox News

Lees ook:‘VS bereiden aanval op Iran voor’
Lees ook:CIA zegt wederom vliegtuigaanslag te hebben voorkomen
Lees ook:Batterij leeg? Dan mag je telefoon Amerika niet meer in
Lees ook:Michael Jordan aast op eigen team
Lees ook:Omstreden kieswet van Indiana “legaal”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.