Fred Thompson haalt 3,4 miljoen dollar op

Fred ThompsonHoewel hij officieel nog "het water aan het testen is" heeft hij voor de zekerheid maar alvast wat geld ingezameld. Je weet immers maar nooit. Fred Thompson, de voormalig acteur uit de serie Law and Order, heeft 3,4 miljoen dollar opgehaald. De Republikein stelt ietswat teleur, aanhangers hadden op meer dan het dubbele gerekent.

Thompson haalde het meeste geld in zijn thuisstaat Tennessee op. Maar liefst 1,67 miljoen dollar van 789 verschillende donoren, kwam uit de staat waar hij zes jaar lang Senator van was. Ook haalde hij veel op in Texas, hier werd 337.000 dollar op de rekening van Thompson overgemaakt. Volgens zijn medewerkers heeft de Republikein in alle 50 staten geld binnengehaald.

Toch is dit een teleurstelling voor veel Republikeinen, die hoopten met Thompson een frisse succesvolle kandidaat erbij te hebben. Hoewel hij in veel landelijke peilingen op veel steun kan rekenen vielen de giften in een aantal belangrijke staten erg tegen. Staten als South-Carolina (14 donoren), Iowa (5) en New Hampshire (2) gaven niet veel, terwijl de voorverkiezingen daar als eerst worden gehouden. Misschien dat een uiteindelijke echte kandidaatstelling Thompson wat omhoog kan helpen. Voorlopig hebben Rudy Giuliani en Mitt Romney in ieder geval nog niks van hem te vrezen.

Lees ook:Obama haalt 52 miljoen op, McCain 22
Lees ook:Ron Paul haalt 5 miljoen dollar op
Lees ook:Ron Paul vestigt opnieuw record
Lees ook:Democraten halen opnieuw meeste dollars op
Lees ook:Advocaten steunen Edwards

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.