Het nieuwe stokpaardje van Edwards: lobbyisten

John EdwardsVolgens John Edwards is het allemaal heel duidelijk. Hij is de enige kandidaat die voor echte verandering kan zorgen. Zowel Hillary Clinton als Barack Obama zijn "opgekocht" door donoren. Slim van Edwards, om zich zo te profileren als de kandidaat van het volk.

"De bevolking verdient te weten dat hun presidentschap niet te koop is. De Lincoln slaapkamer is niet te huur", aldus Edwards. De Democraat probeert zich duidelijk te profileren als de enige die echt verandering kan brengen.

Edwards, die momenteel campagne voert in New Hampshire, staat momenteel in de meeste peilingen achter Clinton en Obama. Beide kandidaten hebben meer geld opgehaald dan Edwards. "Echte verandering begint met eerlijk zijn, en ik wil hier opnieuw iets zeggen: dit systeem in Washinton is gestolen, gestolen, gestolen door gretige machten. Het is gestolen door de gretige machten die voor de zittende macht zijn."

Tijdens voorgaande debatten viel Edwards zijn twee grootste opponenten ook al aan. Hij vroeg ze een petitie te tekenen waarin ze vastlegden geen geld meer van lobbyisten aan te nemen. Clinton weigerde, Obama zei "zelf al maatregelen" genomen te hebben.

Lees ook:Edwards en Obama vallen Clinton aan
Lees ook:Wie zorgt er voor verandering?
Lees ook:Kritiek op Obama na prijzen Ronald Reagan
Lees ook:Wie wordt de nieuwe Vice-President?
Lees ook:De bijzondere donoren van Ron Paul…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.