Washington maakt zich op voor Obama’s inauguratie

Er komen steeds meer details naar buiten over de historische inauguratie van Barack Obama. Zo heeft hij verschillende schoolorkesten uitgenodigd uit zijn thuisstaat Hawaii voor de optocht. Ook zou hij voor het eerst in 15 jaar weer een nieuwe smoking hebben gekocht.

Volgens Obama’s inauguratieteam lopen ze op een “dunne scheidslijn”. Ze willen de historische gebeurtenis vieren, maar gelijkertijd maken veel Amerikanen een moeilijke tijd door.

Vandaar dat de nieuwe president het goede voorbeeld zal geven en op zijn inauguratie waarschijnlijk ook de plaatselijke voedselbank te hulp zal schieten. Hij zal zijn mede-Amerikanen vragen op die bijzondere dag hetzelfde te doen.

Ook zullen – geheel in traditie met voorgaande inauguraties – verschillende artiesten de revue passeren. Zo zullen mogelijk Barbra Streisand, Alicia Keyes, Stevie Wonder en Bruce Springsteen optreden. Al deze artiesten hielpen Obama tijdens de verkiezingen.

In 2000 trad Ricky Martin op voor George W. Bush’ inauguratie. In 1992 pakte Bill Clinton uit met Fleedwood Mac, Barbra Streisand en Michael Jackson;

Obama heeft wel een primeur; Oprah Winfrey – die zich normaal nooit met de politiek bemoeit – komt speciaal voor hem naar Washington. Ze woont niet alleen de inauguratie bij, ze neemt ook een speciale aflevering van haar dagelijkse talkshow op tijdens het evenement.

Er wordt gesuggereerd dat Michelle Obama mogelijk te gast bij Oprah zal zijn, maar dit haar medewerkers willen hier niets over kwijt.

Lees ook:Hoeveel invloed krijgen de artiesten?
Lees ook:Sterren steunen de Democraten
Lees ook:Uitreikingen grammy’s boekt record
Lees ook:Clooney haalt bijna 15 miljoen op voor Obama
Lees ook:Tom Hanks steunt Obama, net als veel andere VIP’s

Eén reactie op “Washington maakt zich op voor Obama’s inauguratie

  1. George

    Nou, dat wordt in elk geval voor het eerst in tijden dat ik weer vrijwillig naar een aflevering van Oprah Winfrey ga kijken ;)

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.