Vrijspraak voor John Edwards

Bron: John Edwards 2008

Na 9 dagen beraadslagen gaven ze het op, de jury in de strafzaak tegen voormalig presidentskandidaat John Edwards. Ze waren te zeer verdeeld om tot een oordeel te komen, Edwards is dus vrijgesproken.

De steenrijke voormalige topadvocaat (in zijn hoogtijdagen kwamen advocaten uit de hele staat North Carolina kijken hoe hij een jury kon betoveren) heeft zich altijd op het standpunt gesteld dat hij verwerpelijk, maar niet onwettig heeft gehandeld.

Hij stond terecht voor het met campagnegeld verborgen houden van zijn zwangere vriendin, wat verboden is in de Verenigde Staten. Ondanks getuigenissen van rijke campagnedonoren en de campagnemedewerker die van Edwards moest doen of híj de vader was van het kind, kon opzet aan het illegaal uitgeven van campagnegeld niet bewezen worden.

Aan Edwards (58) nu de taak om zijn volledig verpeste imago weer te gaan oppoetsen. Voorheen was de bank van Oprah Winfrey altijd de geijkte plek voor politici die hun reputie weer wilde herstellen, maar nu de talkshow-koningin haar eigen tv-station van de ondergang aan het redden is moet Edwards een andere manier verzinnen. De voormalige vriendin van Edwards heeft overigens aangegeven dat ze binnenkort met een “tell all boek” komt over de affaire.

Lees ook:Jury beraadslaagt al week over lot John Edwards
Lees ook:John Edwards geeft alles toe, opnieuw
Lees ook:Peiling: Thompson nu langs Giuliani
Lees ook:John Edwards laat zich van z’n losse kant zien
Lees ook:Hillary’s zelfvertrouwen groeit en groeit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.