Romney ruikt bloed

Mitt Romney met echtgenote Ann bij een campagne-bijeenkomst (bron: Flickr)

Nog 148 dagen tot de presidentsverkiezingen.

Ze lijken de afgelopen weken een voor een op hun plek te vallen; de puzzelstukjes die Mitt Romney op 6 november de volledige puzzel, en dus het presidentschap moeten opleveren.

Terwijl de werkloosheid hard stijgt en de populariteitscijfers van president Obama met gelijke tred naar beneden razen, vliegen de cijfers van Mitt Romney omhoog.

Uit de verplichte publicatie van de fondsenwerving van de campagnes bleek een paar dagen geleden dat Romney in mei veel meer geld dan de onverslaanbaar geachte fondsenwerving van Obama heeft binnen geharkt, een kleine 76 miljoen dollar.

En een persconferentie van Obama waarin hij allerlei maatregelen aankondigde om de werkloosheid omlaag te krijgen werd door veel mensen als bizar gezien (hoe kan je iedere keer meer geld willen uitgeven terwijl er een schuldencrisis is) en Romney ontving waardering voor zijn eigen reactie hierop.

Waar tot enige weken geleden de heersende gedachte was dat Obama het in november lastig zou gaan krijgen, maar waarschijnlijk wel herkozen gaat worden, lijkt nu de nervositeit bij de Obama-campagne toe te slaan. Er moeten nieuwe successen komen voor de geplaagde president, want als het op deze manier doorgaat, gaat het heel lastig worden.

Lees ook:Cijfers Obama zakken in
Lees ook:McCain werkt alvast richting November
Lees ook:Republikeinen ‘big spenders’
Lees ook:Romney: plan van Clinton zal opnieuw mislukken
Lees ook:Clint Eastwood steelt show met bizarre speech

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.