Peilingen: Presidentsrace zit muurvast

Paasviering bij het Witte Huis (bron: The White House)

Met nog 119 dagen tot de Amerikaansen presidentsverkiezingen is er één ding duidelijk, in de peilingen zit de aanhang van de kandidaten Obama en Romney muurvast.

Een controversiële uitspraak van het Hooggerechtshof over de Gezondheidswet van Obama, positieve banencijfers en een spervuur van negatieve spotjes, niets lijkt de Amerikaanse kiezer de afgelopen maanden van mening te kunnen doen veranderen. Waar de stand in de peilingen begin mei 47% voor beiden was, is dat vandaag de dag nog precies hetzelfde. Ook de populariteitscijfers van de twee, de zogenaamde positives/negatives, zijn nagenoeg onveranderd.

De onbeweeglijkheid van de Amerikaanse kiezer voedt in de media, die een dodelijk saaie campagne vrezen, uiteraard de speculatie over een mogelijke “game changer”, die de Amerikanen wel in beweging kan krijgen. Die zou dan intern (bijvoorbeeld de keuze van een vice-president door Romney of het wisselen van vice-president Biden voor Hillary Clinton door Obama) kunnen zijn of extern (bijvoorbeeld een terroristische aanslag of de ineenstoring van de Euro).

Lees ook:Romney neemt grote gok met running mate Ryan
Lees ook:Cijfers Obama zakken in
Lees ook:De Republikeinse Conventie; het complete schema
Lees ook:Obama valt mogelijke vice-presidentskandididaat Romney alvast aan
Lees ook:Newt Gingrich gooit handdoek, nu echt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.