Filmregisseur Tony Scott dood

Tony Scott (bron: Paramount pictures)

De Britse filmregisseur Tony Scott is zondag overleden. Volgens Amerikaanse nieuwsmedia pleegde Scott zelfmoord door van een brug in Los Angeles te springen, er zou een brief in zijn kantoor zijn gevonden. Scott werd 68 jaar.

Tony Scott was al jaren een van de succesvolste regisseurs in Hollywood. Zijn werk kenmerkte zich door een opeenstapeling van actiescènes en een razendsnelle montage, waaruit zijn verleden als regisseur van videoclips en commercials duidelijk naar voren kwam.

Hij regisseerde onder andere “The Fan” met Robert De Niro, “Enemy of the State” met Will Smith en Gene Hackman, “Crimson Tide” met Gene Hackman, “Spy Game” met Robert Redford en Brad Pitt en een aantal vlotte actiefilms met Denzel Washington als ster, waarvan Unstoppable uit 2010 zijn laatste zou worden.

De bekendste film van Scott was echter zijn debuut in Hollywood, Top Gun. De pilotenfilm, die van hoofdrolspeler Tom Cruise een superster maakte, is nog altijd een van de commercieel succesvolste films aller tijden.

Scott stond in het begin van zijn carrière vooral bekend als “het broertje van” Sir Ridley Scott, de regisseur van onder andere Alien, Blade Runner en Gladiator. Samen hadden de broers een filmproductiemaatschappij (Scott Free Productions) en produceerden ze onder meer de succesvolle advocatenserie “The Good Wife”.

Waarom Scott zichzelf van het leven beroofde is nog niet bekend.

Lees ook:Tim Allen probeert het alleen
Lees ook:Zomerse superheldenfilms onthullen trailer
Lees ook:Kijktip: The Newsroom
Lees ook:‘Shutter Island’ brengt DiCaprio terug naar de top
Lees ook:Armstrong verkiest verlies van tourzeges en levenslange schorsing boven gevecht met dopingagentschap

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.