Tip: Charlie Rose

In het kader van ‘dit is leuke televisie’ wil ik even stilstaan bij Charlie Rose. Deze interviewer is een echte tv-tip voor iedereen die van een goed interview houdt.  En Rose interviewt zijn gasten niet alleen dagelijks op de Amerikaanse televisie, hij heeft tevens een eigen YouTube-kanaal.

Gezien ik eerder deze week stilstond bij het succesvolle YouTube-kanaal van Oprah Winfrey, leek het me leuk ook even deze topper eruit te pakken.

Want Rose is een begrip op de Amerikaanse beeldbuis. Op de kwaliteitszender HBO interviewt hij dagelijks gasten uit de sport, entertainment en politiek. De setting: twee stoelen, een houten tafel en een pikzwarte achtergrond.

Om een beeld te krijgen bij het dagelijkse programma heb ik een aantal YouTube-fragmenten van Rose’s kanaal geselecteerd. De eerste is simpelweg degene die het best bekeken is: een interview met Sarah Palin, de gouverneur van Alaska, uit 2007:

Rose interviewt zoals gezegd ook veel sterren. Zo schoven zowel Angelina Jolie als haar man Brad Pitt al meerdere keren aan. Het volgende fragment, met Pitt, is inmiddels tienduizenden keren bekeken:

Mijn favoriete fragment komt uit een interview dat Rose had met voormalig president Bill Clinton. Hierin praat Clinton over de visie die hij in 1992 had, en hem president maakte. De voormalige president maakt het punt dat een visie soms belangrijker kan zijn dan ervaring:

Ik kan het iedereen aanraden op z’n minst even een bezoek te brengen aan het YouTube-kanaal van Rose. Er zijn flink wat interviews de moeite van het bekijken waard.

Lees ook:Oprah houdt kerstmis-special met president Obama
Lees ook:Volg de nieuwste Titanic-expeditie op de voet
Lees ook:Witte Huis opent de deuren; ook voor media
Lees ook:De oorlog om de “Daytime” kijkers
Lees ook:Wie zei wat op zondag?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.