Uit eten bij George Clooney

Bron: flickr.com

Wie wil het niet, intiem dineren bij een van ’s werelds grootste filmsterren, George Clooney, thuis in Beverly Hills. Voor ongeveer 200 personen wordt dit op 10 mei werkelijkheid, Clooney houdt die avond namelijk een zogenaamd fundraising dinner in zijn eigen huis.

Dit soort diners worden in de Verenigde Staten veel gebruikt om geld op te halen voor politieke campagnes. De gasten betalen veel geld voor hun plaats aan tafel en in ruil daarvoor worden ze getrakteerd op een uitstekende maaltijd en speeches van politici en beroemdheden. Zo vliegt vice-president Joe Biden bijvoorbeeld tientallen keren per jaar door het land om op dergelijke avonden te spreken. In het verleden hielden beroemdheden als talkshow-koningin Oprah Winfrey en Dreamworks-eigenaar David Geffen als soortgelijke diners voor Obama.

Men bemachtigt al een stoel in huize Clooney voor $40.000, maar ook onder de kleine donateurs op de website van de Obama-campagne worden een aantal plaatsen verloot. Clooney kondigde aan dat hij verwacht met zijn diner rond de 10 miljoen dollar op te halen voor de herverkiezingscampagne van president Barack Obama. Dit zou een record zijn.

Lees ook:Clooney haalt bijna 15 miljoen op voor Obama
Lees ook:Ook aan Winfrey’s goede doel komt een einde
Lees ook:Jay, Oprah en Dave verbazen tv-kijkers
Lees ook:Sportmagnaten passeren Obama voor McCain
Lees ook:Amerikanen verdeeld over celebs in campagne

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.