Senoras y Senoritas: Soy Mitt Romney!

De Republikeinse Presidentskandidaat Mitt Romney (bron: Mark Taylor)

Met honderdduizenden migranten uit Spaanstalige landen ieder jaar en het hoge geboortecijfer in deze gezinnen zijn de “Hispanics” tegenwoordig al een grote factor bij Amerikaanse verkiezingen. Binnen enkele jaren zullen ze naar verwachtingen de zwarte bevolking voorbijstreven als grootste minderheid en nog eens een aantal jaren daarna zullen de Spaanstaligen de grootste bevolkingsgroep in de VS worden wanneer de groei zich doorzet.

Tot nu toe stemmen de Hispanics in overgrote meerderheid op de Democraten, vanwege de economische standpunten van deze partij (meer legalisering van illegalen, onderwijs van staatswege e.d.), qua sociale opvattingen (zoals religie en aanverwante zaken als abortus en homoseksualiteit) staan ze echter veel dichter bij de Republikeinen.

Tijd dus om daarvan te gaan profiteren, zal de Romney-campagne hebben gedacht, want eind vorige week verscheen er een spotje van Romney waarin een van zijn zoons (die met het meest Spaanse uiterlijk zou je zeggen, als dat niet heel cynisch was) zijn vader aanprijst in keurig Spaans. Zelf het traditionele: “I’m Mitt Romney, and I approve this message.” aan het einde van campagne-spotjes is door Romney in het Spaans ingesproken.

Naar alle waarschijnlijkheid is het bij deze verkiezingen nog te vroeg voor de Republikeinen om op veel Spaanstalige kiezers te kunnen rekenen, maar over 4 of 8 jaar tijd, als meer Hispanics tot de middenklasse zullen behoren, kan dit wel eens anders zijn.

Hieronder het spotje:

Lees ook:Obama hakt in op verleden Romney
Lees ook:Obama vs. Romney: the battle of the Ad’s
Lees ook:Republikeinen in South Carolina komen op voor McCain
Lees ook:De menselijke kant van Mitt Romney
Lees ook:Romney wint Texas en nominatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.