Vrouwen willen Hillary, mannen gaan voor Thompson

Vrouwen voor HillaryHet overgrote deel van de kiezers die op Hillary willen stemmen zijn vrouw. Hoewel dit logisch lijkt, is dit niet altijd zo geweest. Voorheen werd Hillary zelfs regelmatig neergezet als een vrouw met ballen, maar nu is ze geliefd onder veel vrouwelijke kiezers. Fred Thompson, die nog niet officieel meedoet, trekt juist weer veel mannen aan.

Uit een peiling blijkt dat maar liefst 63% van haar aanhang uit vrouwen bestaat. Barack Obama, haar grootste tegenstander, komt nog niet eens op de helft van dat aantal. Bij de Republikeinen heeft Fred Thompson procentueel de meeste steun van zijn soortgenoten, zijn kiezers bestaan voor 68% uit mannen. Bij Rudy Giuliani, die aan kop staat in de landelijke peilingen, is het ongeveer evenredig verdeeld.

Dan een totaalplaatje. Van de vrouwelijke Democratische kiezers heeft Hillary de steun van 41%, haar grootste tegenstanders komen daar niet eens bij in de buurt. Barack Obama krijgt de steun van slechts 19% van alle vrouwen, John Edwards volgt op 14%. Bij de mannen steunt 26% Clinton, Obama (23%) en Al Gore (22%) komen dicht bij haar in de buurt. John Edwards komt niet verder dan 10% van de mannelijke stemmen.

Bij de Republikeinen krijgt Thompson de meeste mannelijke stemmen, hij komt uit op 24%. Toch doen Rudy Giuliani (22%) en John McCain (18%) niet veel voor hem onder. Bij de vrouwen zien we pas grote verschillen, Rudy Giuliani is daar veruit het populairst met 26% van de stemmen. McCain (16%) en Romney en Giuliani (beiden 12%) komen niet bij hem in de buurt.

Kortom, weer een leuk rijtje met statistieken. Hoewel dit al de zoveelste peiling is, zullen er Amerika kennende nog velen volgen. Zodra ze bekend worden gemaakt staan ze uiteraard op deze blog.

Lees ook:Overzicht van peilingen in vier staten
Lees ook:Giuliani en Clinton behouden hun koppositie
Lees ook:Peiling: Clinton blijft aan kop, Giuliani en Thompson dicht bij elkaar
Lees ook:Clinton en Giuliani aan de leiding in Minnesota
Lees ook:Rondje langs de belangrijke staten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.