Categorie: "Breaking News"

Amerikaanse media: Romney kiest Ryan als vice-president

Congreslid voor Wisconsin Paul Ryan (bron: U.S. Congress)

Vanmiddag, rond 3 uur Nederlandse tijd, zal de Republikeinse Presidentskandidaat Mitt Romney zijn “running mate” bekend maken. En alle tekenen wijzen erop dat hij gaat voor een “game changer”, die zowel grote voordelen als risico’s met zich mee kan brengen, door te kiezen voor congreslid Paul Ryan uit Wisconsin.

Gewoonlijk goed geïnformeerde media als CNN, NBC en Politico.com melden bronnen te hebben die Ryan aanwijzen als de uitverkorene en hebben hun satellietwagens voor Ryan’s huis in het stadje Janesville, Wisconsin geparkeerd. De andere kanshebbers zouden zijn gebeld met het bericht dat de keuze niet op hen is gevallen. Romney zou zijn keuze al enige tijd geleden hebben gemaakt. Hoewel Ryan altijd al wel op de lijstjes figureerde mag het toch een verrassing worden genoemd wanneer Romney daadwerkelijk voor Ryan kiest.

Hooggerechtshof keurt gezondheidswet Obama goed

De negen opperrechters van het Amerikaanse hooggerechtshof, onder in het midden Chief Justice Roberts (bron: US Supreme Court)

Zojuist gaf het Amerikaanse hooggerechtshof de langverwachte uitspraak vrij waarin zij zich uitliet over de geldigheid van de controversiële gezondheidswet van president Barack Obama.

Hoewel uitspraken van het Amerikaanse Supreme Court gewoonlijk tientallen pagina’s lang zijn en nogal complexe, bijna onleesbare materie, dachten de Amerikaanse nieuwsmedia dat ze de uitspraak, die om 16 uur Nederlandse tijd werd vrijgegeven best 2 minuten later konden duiden.

Het kernwoord is ‘samenwerking’

President Obama maakte gisteravond vanuit Brazilië bekend toestemming te hebben gegeven voor Amerikaanse aanvallen op Libië. Hoewel de VS nu in de bestuurdersstoel zitten, simpelweg omdat het leger ‘s werelds meest geavanceerde is, legde de president de nadruk op de Europese en Arabische samenwerkingsverbanden.

Visit msnbc.com for breaking news, world news, and news about the economy