“Rem op bouw kerncentrales”

Vanwege de – letterlijk – explosieve situatie in Japan wordt in de VS uitgebreid gediscussieerd over de vele kerncentrales die het land rijk is. Volgens Senator Joe Lieberman moeten de VS “tijdelijk stoppen” met het bouwen van nieuwe centrales.

“We moeten nu evalueren of deze vorm van energievoorziening wel verstandig is”, aldus Lieberman.

Uiteraard heeft de senator een punt, maar toch is de kritiek een beetje goedkoop. Iedereen kent de gevaren van kerncentrales, de natuurramp in Japan voegt daar niets aan toe.

Bovendien zou je zelfs kunnen stellen dat Japan laat zien dat het winnen van kernenergie helemaal niet zo gevaarlijk is. Immers: na meerdere zware aardbevingen en een allesvernietigende tsunami is er nog altijd geen sprake van een zogenaamde meltdown.

Vandaar ook dat senator Chuck Schumer geen reden zag om te stoppen met het bouwen van kerncentrales.

Visit msnbc.com for breaking news, world news, and news about the economy

Lees ook:Hoe veilig zijn onze kerncentrales?
Lees ook:Wie zei wat op zondag; 8 november
Lees ook:Windrichting ineens groot nieuws…
Lees ook:Senator Lieberman is de gebeten hond
Lees ook:President trekt stekker uit hightech-grensbewaking

Eén reactie op ““Rem op bouw kerncentrales”

  1. Peter

    Kernenergie is een goede energiebron zolang het proces goed en veilig wordt beheerst. Wanneer er problemen ontstaan met de installatie kunnen de gevolgen vernietigend zijn. Het proces is technisch gezien wel te beheersen zolang er voldoende controle wordt uitgevoerd. Maar een natuurramp heb je niet in de hand. De situatie in Japan is daar een duidelijk voorbeeld van. Nu lekt er iedere dag zwaar besmet water in de zee. Japan zoekt koortsachtig naar oplossingen . Nu kan men achteraf over de situatie in Japan conclusies trekken. De belangrijkste conclusie die ik trek is: een natuurramp heb je niet in de hand, wees daarom voorzicht met het plaatsen van kerncentrales op risicovolle plaatsen (zoals bij de zee en langs breuklijnen in de aardkorst). Ook Nederland is als lang niet helemaal vrij van risico’s. Wanneer de dijken bezwijken staat ons land ook voor een groot deel onder zeewater. De waterdruk vernietigd menig gebouw en daarmee ook een kerncentrale.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.