Categorie: "Geschiedenis"

Eerste Amerikaanse vrouw in de ruimte overleden

Afgelopen maandag overleed de voormalige astronaute Sally Ride in haar huis in Californië. Ze leed al enige tijd aan kanker, en werd 61 jaar.

De bemanning van de Challenger in 1983, vier mannen en Sally Ride (brond:NASA)

Ride werd in de jaren 80 wereldberoemd als de eerste Westerse vrouw die op een ruimtemissie ging. Ook was ze, slechts enkele dagen 32 jaar oud, op dat moment de jongste Amerikaan ooit in de ruimte.

Sally Ride was in haar jeugd een uitstekende tennisser, die zelfs twijfelde om prof te worden, en ze studeerde natuurkunde aan de universiteit van Stanford toen ze in 1978 een advertentie las waarin NASA nieuwe astronauten zocht. Ze meldde zich aan en werd gekozen uit 8.370 kandidaten.

Ruzies bij ’60 Minutes’

Amerika’s meest succesvolle – en langstlopende – interviewprogramma is 60 Minutes, iedere zondagavond te zien op CBS. Deze week lieten de makers enkele historische ‘ruzies’ zien; gasten die voortijdig het interview verlieten. Van de Franse president Sarkozy tot de toenmalige Russische president Boris Jeltsin. Historische televisie.

Werkt de link niet? Klik dan hier.

“Hier heb je je stropdas terug”

Tijdens de Democratische Conventie van 2004, toen John Kerry presidentskandidaat was namens de partij, gaf Barack Obama een dermate wervelende speech dat hij in één klap nationaal bekend werd. Zijn grootste zorg voorafgaand aan de toespraak was: welke stropdas moet ik dragen?