Obama weigert jointje, neemt wel een gevaarlijkere drug

1280px-Barack_and_Michelle_Obama_in_Ollie_Hayes_Pub

Eergisteren was president Barack Obama op bezoek in Colorado, één van de staten waar het verkopen van marihuana sinds kort legaal is. Obama hoefde zelf geen jointje en lachte het verzoek weg, maar nam even later wel een biertje, en laat dat nu volgens sommige statistieken gevaarlijker zijn dan het gebruik van marihuana.

Met uitzondering van de staten Washington en Colorado is het verkopen van marihuana ter strengste verboden. Sterker nog, de wetgeving in Amerika is voor marihuana strenger dan voor harddrugs zoals cocaïne en crystal meth, en zit het wel op hetzelfde niveau als heroïne, een drug die jaarlijks duizenden mensen het leven kost in Amerika.

Het is apart dat een drug als marihuana hetzelfde wordt beoordeeld als heroïne, want hoewel veel gebruik uiteraard niet wenselijk is, is het niet direct levensbedreigend. Ook indirect zijn de gevaren vaak te verwaarlozen, want hoewel ook het rijden onder invloed van marihuana niet goed is, is het stukken minder gevaarlijk dan alcohol. Volgens universitaire studies is de kans op een ongeluk tijdens het rijden onder invloed van alcohol twaalf keer zo groot, bij marihuana zou dit gevaar slechts twee keer zo groot zijn.

En dan is er nog deze studie uit Engeland, die tot de conclusie kwam dat er geen enkele drug is die zo gevaarlijk is als alcohol, zowel voor de gebruiker als mensen in de omgeving van de gebruiker:

drug_harm_score

Conclusie: het veelvuldig gebruiken van zowel alcohol als marihuana is niet wenselijk, maar het beeld wat in Amerika vaak wordt geschetst over marihuana is alles behalve realistisch, en zelfs de president doet hierin mee.

Bron: Vox

Lees ook:Steun voor legalisering marihuana neemt toe
Lees ook:Meerderheid van Amerikanen voor legalisering marihuana
Lees ook:Nederland strijdt voor legalisatie marihuana
Lees ook:Onderzoek: 60% drinkt, 60% is te dik
Lees ook:Starbucks stapt over op alcohol

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.