Categorie: "Sport"

Armstrong verkiest verlies van tourzeges en levenslange schorsing boven gevecht met dopingagentschap

Lance Armstrong in 2005 met toenmalig president George W. Bush (bron: The White House)

Met zeven opeenvolgende tourzeges, een wereldtitel en een Olympische medaille op zak is Lance Armstrong een van de succesvolste sporters aller tijden. Hoewel hij in zijn leven honderden keren op doping werd getest en nooit positief werd bevonden, zou hij altijd achtervolgd worden door beschuldigingen van vals spel. Vanochtend maakte Armstrong bekend dat hij zich niet langer tegen de beschuldigingen gaat verweren.

Zijn Nemesis, hoofd van het Amerikaanse anti-dopingbureau Travis Tygart, kondigde direct aan dat het staken van de strijd door Armstrong betekent dat hij levenslang geschorst zal worden, alsook dat al zijn overwinningen vanaf 1998 (waaronder dus de 7 rondes van Frankrijk) ongeldig worden verklaard. Ook zal hij niet meer mogen uitkomen in triatlons, de sport die hij met veel succes beoefende na het beëindigen van zijn wielercarrière.

Los Angeles Kings winnen Stanley Cup

De "Stanley Cup"

Het is inmiddels half juni, maar in Amerika is pas sinds maandagavond het ijshockeyseizoen afgelopen. Dit gebeurt traditioneel met play offs, waarin de winnaar van de westelijke competitie tegen de winnaar van de oostelijke competitie speelt, de winnaar ontvangt een reusachtige beker, Stanley Cup genaamd.

In de play offs van 2012 speelden de Los Angeles Kings tegen de New Jersey Devils. De Kings, die de Stanley Cup nog nooit wonnen leidden de best-of-7 tot gisteren met 3-2 en konden dus bij winst hun allereerste beker ophalen.

G8-top onderbroken voor Champignons League-finale

Vrijdag en zaterdag vond er weer een bijeenkomst van de G8-leiders (7 belangrijkste economieën en Rusland, dat afwezig is) plaats, dit maal in het buitenverblijf van de Amerikaanse president: Camp David.

Hoewel er met de recessie in de Europese Unie en de Amerikaanse werkloosheid genoeg belangrijke onderwerpen op de agenda stonden was er ook tijd voor enig vertier.