Categorie: "Opvallend"

Obama weigert jointje, neemt wel een gevaarlijkere drug

1280px-Barack_and_Michelle_Obama_in_Ollie_Hayes_Pub

Eergisteren was president Barack Obama op bezoek in Colorado, één van de staten waar het verkopen van marihuana sinds kort legaal is. Obama hoefde zelf geen jointje en lachte het verzoek weg, maar nam even later wel een biertje, en laat dat nu volgens sommige statistieken gevaarlijker zijn dan het gebruik van marihuana.

Verhaal van meisje dat uit KFC werd gezet ‘is onzin’

KFC,_Belfast,_June_2010

Er was een hoop tumult toen enkele weken geleden het nieuws naar buiten kwam dat de driejarige Victoria Welcher een KFC-restaurant in Jackson, Mississippi, was uitgezet. Dit zou zijn gebeurd vanwege littekens die zij op haar gezicht had en die volgens de eigenaar de klanten zou hebben afgeschrikt. Nu beweert echter een anonieme bron dat het verhaal verzonnen is.

Verslaggeefster beroofd tijdens verslag in Oakland

Holmes

Een opvallende beroving vond maandagnacht plaats in Oakland (Californië). Heather Holmes, verslaggeefster van het lokale station KTVU, was verslag aan het doen van een agressieve overval die eerder die week plaatsvond in hetzelfde gebied. Terwijl ze bezig was, werd uitgerekend zij het slachtoffer van een beroving.

FBI heeft opvallende lijst met internettaal

Fbi_headquarters

De FBI moet in Amerika alles in de gaten houden om de veiligheid van de Amerikaanse burgers te waarborgen. Maar omdat niet iedereen bekend is met de afkortingen op het internet hebben ze een lijst gemaakt van 83 pagina’s met de belangrijkste afkortingen.

Eerste Presidentiële debat: Romney 1, Obama 0

Romney maakt een punt en Obama luistert, op de rug gezien debatleider Jim Lehrer (bron: debate still)

De meeste analisten waren het erover eens dat de Republikeinse Presidentskandidaat Mitt Romney vannacht tijdens het eerste Presidentiele debat in Denver, Colorado ver boven zichzelf moest uitstijgen om de negatieve spiraal waarin zijn campagne de afgelopen weken was beland te doorbreken. En boven zichzelf uitstijgen was precies wat Romney deed.

Top 5 van leukste debatmomenten aller tijden

Woensdagnacht is het eindelijk zo ver, het eerste rechtstreekse debat tussen de Amerikaanse President Barack Obama en zijn tegenstrever Mitt Romney. Het debat, uitgezonden vanuit de Universiteit van Denver in Denver, Colorado, zal ongetwijfeld door vele miljoenen Amerikanen worden bekeken. Zowel Obama als Romney is al weken lang druk doende om tussen het campagne voeren door hun debattechniek aan te scherpen. Ze doen de voorbereidingen met een groot team, waarbij Obama in het Romney-kamp wordt gespeeld door Senator Rob Portman van Ohio en de Obama-campagne Senator (en zelf Presidentskandidaat in 2004) John Kerry inzet om Mitt Romney te vertolken.

Presidentsdebatten zijn in de Verenigde Staten een buitengewoon belangrijk onderdeel van de laatste campagneweken. Deskundigen zijn ook nu van mening dat Romney om in november te winnen zijn laatste strohalm moet pakken door als overwinnaar uit de drie debatten te komen.

Emmy’s voor Modern Family, Homeland en Game Change

Ed Harris en Julliane Moore als McCain en Palin in de tv-film Game Change (bron: HBO)

Voor films zijn er de Oscars, voor muziek de Grammy’s en voor toneel de Tony’s. Afgelopen nacht was het alweer voor de 64e keer tijd voor de televisie-variant van deze prijzen, de Emmy’s.

Tijdens een live op tv uitgezonden ceremonie (de vier grote “networks” zenden de uitreiking om de beurt uit) in Los Angeles feliciteerde tv-makend Amerika zichzelf met wederom een productief seizoen. De uitreiking, die traditioneel aan het begin van een nieuws tv-seizoen plaats vindt, is alleen voor avondprogramma’s, de zogenaamde “Primetime Shows”. Voor de dagprogrammering bestaat er sinds de jaren 70 een afzonderlijke ceremonie, de Daytime Emmy’s genaamd.

Apple presenteert nieuwe iPhone 5

Marketingdirecteur Phil Schiller van Apple presenteert de iPhone 5

Het is een beproefd recept de laatste jaren bij de lancering van een nieuw Apple-product. Eerst lekken er enkele geruchten uit, daarna worden er enkele specificaties bekend gemaakt, vervolgens wordt tijdens een groots opgezette media-presentatie het product onthuld en ligt het enkele dagen later al in de winkel. Eerder vanavond was het weer zo ver, aanleiding was de nieuwe iPhone 5, die al volgende week vrijdag in Amerika in de winkel zal liggen.