Hoe vieren de troepen in Irak kerstmis?

In heel de VS wordt vandaag – net als in Nederland – Tweede Kerstdag gevierd. Dat betekent etentjes bij familie en vrienden, kerstfilms kijken of zelfs de schaatsbaan op. Maar in Irak is dit er allemaal niet bij. Hoe brengen de troepen daar de feestdagen door?

Op legerbasissen is maandenlang toegewerkt naar dit moment. Hoe krijg je immers al die gerechten naar landen als Irak en Afghanistan? Tevens moet er goed afgesproken worden wie wanneer eet, omdat uiteraard niet alle militairen tegelijk een ‘pauze’ in kunnen lassen.

Vorig jaar bezocht president George W. Bush de Amerikaanse troepen in Irak nog, al was dat tijdens Thanksgiving. De president kwam toen aanzetten met een schitterend gebruinde kalkoen, later bleek deze echter van plastic te zijn. Alles voor een goed fotomoment zullen we maar zeggen. Maar echte gerechten hebben wat meer bereidingstijd nodig.

President Obama, die momenteel vakantie viert in Hawaii, heeft besloten dit fotomoment dit jaar aan zich voorbij te laten gaan. Maar het feest – en het eten – is er in Irak niet minder om:

———

Nieuw: Amerika.blog.nl op Twitter! Krijg dagelijks de belangrijkste berichten van deze blog via je Twitter-account. Ga naar twitter.com/raymondmens en meld je aan.

Lees ook:Republikeinen steunen president Obama; grotendeels
Lees ook:Komt er een einde aan de oorlog in Irak?
Lees ook:President Obama reflecteert op zijn eerste jaar
Lees ook:De meest succesvolle films van 2009…
Lees ook:“Terugtrekking uit Afghanistan niet zeker”

Eén reactie op “Hoe vieren de troepen in Irak kerstmis?

  1. Baha

    baha heeft zwek bahapowers #bahachinees

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.