Categorie: "Hollywood"

Emmy’s voor Modern Family, Homeland en Game Change

Ed Harris en Julliane Moore als McCain en Palin in de tv-film Game Change (bron: HBO)

Voor films zijn er de Oscars, voor muziek de Grammy’s en voor toneel de Tony’s. Afgelopen nacht was het alweer voor de 64e keer tijd voor de televisie-variant van deze prijzen, de Emmy’s.

Tijdens een live op tv uitgezonden ceremonie (de vier grote “networks” zenden de uitreiking om de beurt uit) in Los Angeles feliciteerde tv-makend Amerika zichzelf met wederom een productief seizoen. De uitreiking, die traditioneel aan het begin van een nieuws tv-seizoen plaats vindt, is alleen voor avondprogramma’s, de zogenaamde “Primetime Shows”. Voor de dagprogrammering bestaat er sinds de jaren 70 een afzonderlijke ceremonie, de Daytime Emmy’s genaamd.

Trailer Spielberg’s “Lincoln” uit.

De filmposter van "Lincoln" (bron: Dreamworks)

Hij wordt door veel Amerikanen gezien als de grootste staatsman uit de geschiedenis van de Verenigde Staten, de man die Amerika door de 4 jaar durende Burgeroorlog loodste en daarmee de Unie redde. Hoewel iedere Amerikaan zijn levensverhaal kent en zijn beroemdste toespraak, The Gettysburg Address, op de middelbare school van buiten moet leren, werd het leven van de 16e Amerikaanse president, Abraham Lincoln, in de moderne tijd nog nooit verfilmd. Aankomende winter komt daar verandering in.

Filmregisseur Tony Scott dood

Tony Scott (bron: Paramount pictures)

De Britse filmregisseur Tony Scott is zondag overleden. Volgens Amerikaanse nieuwsmedia pleegde Scott zelfmoord door van een brug in Los Angeles te springen, er zou een brief in zijn kantoor zijn gevonden. Scott werd 68 jaar.

Tony Scott was al jaren een van de succesvolste regisseurs in Hollywood. Zijn werk kenmerkte zich door een opeenstapeling van actiescènes en een razendsnelle montage, waaruit zijn verleden als regisseur van videoclips en commercials duidelijk naar voren kwam.

Hij regisseerde onder andere “The Fan” met Robert De Niro, “Enemy of the State” met Will Smith en Gene Hackman, “Crimson Tide” met Gene Hackman, “Spy Game” met Robert Redford en Brad Pitt en een aantal vlotte actiefilms met Denzel Washington als ster, waarvan Unstoppable uit 2010 zijn laatste zou worden.

Kijktip: The Newsroom

De cast van The Newsroom, met staand hoofdrolspeler Jeff Daniels (bron: HBO)

Aaron Sorkin is al jaren een van de succesvolste Amerikaanse scenario-schrijvers. Hij schreef onder andere de film A Few Good Men (met Jack –You can’t handle the truth!- Nicholson en Tom Cruise), de serie The West Wing (die zeven seizoenen duurde) over het Witte Huis en in de afgelopen jaren de films Moneyball (met Brad Pitt) en The Social Network (over het ontstaan van Facebook), waar hij een Oscar voor kreeg. Sorkin staat bekend om zijn snelle, manische schrijfwijze en zijn verslavingen aan alles wat door God (en de Amerikaanse wetgever) verboden is. Sinds vorige week is hij terug met een nieuwe serie: The Newsroom.

Charlie Sheen terug met nieuwe serie

Charlie Sheen (bron: Joella Marano)

Hij was de populairste Amerikaanse tv-acteur van de afgelopen jaren, tot de studiobazen zijn bizarre gedrag begin vorig jaar meer dan zat waren en hem ontsloegen bij de serie Two And A Half Men, waar hij twee miljoen dollar per aflevering betaald kreeg. Zijn karakter “Charlie” legde daarna bruut het lootje na overreden te zijn door een metro-trein en zijn plaats werd ingenomen door Ashton Kutcher. Vanaf deze week is Charlie Sheen echter terug met een nieuwe serie: “Anger Management”.

In de serie speelt Sheen wederom een karakter genaamd “Charlie” (“Ik beloof de wereld dat dit de laatste keer is dat ik iemand speel die Charlie heet”, meldde de acteur tijdens een promotie-event), dit keer is “Charlie” echter een voormalige honkballer die in een vlaag van woede zijn carrière om zeep hielp en na daarvoor in therapie te zijn geweest zelf een hele rits bizarre types van woede beheersing-advies voorziet.

Acteur Stahl weer opgedoken

bron: Brian Miller/Medialife.com

De vorige week door zijn vrouw als vermist opgegeven filmacteur Nick Stahl is weer terecht.

Volgens het Amerikaanse tijdschrift People Magazine heeft Stahl in een e-mail aan vrienden geschreven dat hij in orde is van en plan om zich bij een afkickkliniek te melden om van zijn drugsgebruik af te raken.

De vrouw van Stahl, die het nieuws naar buiten bracht, kreeg overigens zelf geen mail van haar man maar raakte op de hoogte van het nieuws toen zij inbrak in zijn mail-account.

Filmacteur al meer dan een week spoorloos

bron: Brian Miller/Medialife.com

De Amerikaanse filmacteur Nick Stahl is al meer dan een week spoorloos. Zijn vrouw gaf hem maandagavond als vermist op en sindsdien is de politie van Los Angeles naar hem op zoek.

De acteur is het meest bekend van de film Sin City en uit actiespektakel Terminator 3, waarin hij de hoofdrol speelde. Hij schijnt het laatste gezien te zijn in een bekende sloppenwijk in Los Angeles.