Al ‘sightseeing’ terug naar Las Vegas

In de auto naar Las VegasVoordat we terugkeerden naar Las Vegas stond gisteren het laatste natuurlijke hoogstandje op ons programma. In Arizona bezochten we de enorme krater die het gevolg is van een ingeslagen meteoriet. Tevens brachten we een bezoek aan de Hoover Dam.

Tja, geheel in stijl van onze reis laten we niets aan ons voorbij gaan. Onder het mom van ‘we zijn er nu toch’ proberen we zoveel mogelijk te zien.

We vertrokken gistermorgen net op tijd uit het dorp Flagstaff. Achter de bergen verschenen donkere wolken die ons rondom dit gebied bleven achtervolgen. Het was de eerste – en enige – keer dat we het zonder de zon moesten stellen. Wat heet: het begon zelfs te regenen (foto).

Het bezoek aan de Meteor Crater zorgde opnieuw voor een indrukwekkende ervaring. Het is moeilijk voor te stellen dat een meteoriet van 45 meter zo’n grote krater heeft veroorzaakt (foto’s).

Via de verschillende uitkijkposten konden we het gapende gat goed bekijken (foto’s). Helaas maakte het dreigende onweer het onmogelijk om dichterbij te komen.

Vanaf de krater was het zo’n vijf uur rijden naar Las Vegas. Om ons onderweg te vermaken besloten we in de auto te bouncen op de beat van de muziek terwijl we langs auto’s reden (foto). De meeste weggebruikers leken het te waarderen; ze moesten lachen of deden ons zelfs na. Behalve een SUV met Chinezen, de bestuurder hiervan gaf onmiddelijk plankgas.

Eenmaal bijna in Las Vegas aangekomen besloten we over de Hoover Dam heen te rijden (foto). Deze dam, in de jaren ’30 bedacht door president Hoover, is enorm groot.

Even indrukwekkend was overigens de brug die de Amerikanen naast de Dam aan het bouwen zijn. Met tientallen touwen werd het frame van de nieuwe brug op zijn plek gehouden (foto). Deze brug moet een alternatief bieden voor het vrachtverkeer dat de Hoover Dam niet op mag.

Op dit moment bevinden we ons weer in Las Vegas. Opnieuw is het 45 graden en opnieuw is The Strip één en al licht. Terwijl Mario, Robin en Rene gisteravond zijn gaan stappen beproefden Dale, Rob en ik opnieuw ons geluk aan de roulettetafel (foto).

Tevens besloten we gisteravond heerlijk te relaxen in het enorme bubbelbad dat zich buiten bevindt, hetzelfde deden we overigens vanmorgen. Vanavond, onze laatste avond in de States, brengen we nog een bezoek aan The Strip.

Hoe dan ook is de realiteit dat we zondagmorgen weer op het Hollandse Schiphol staan. Niemand vindt dat erg, gezien we een topvakantie gehad hebben waarin we erg veel gedaan en gezien hebben. We hopen dat iedereen in Nederland onze belevenissen met net zoveel, nou ja, bijna net zoveel plezier gevolgd heeft. Bedankt voor al jullie leuke reacties.

Lees ook:Nieuwe brug maakt Hoover Dam nog specialer
Lees ook:Een vruchtbare start in Las Vegas
Lees ook:Terug naar het Amerikaanse ‘heartland’
Lees ook:Een leuke (en gratis) ontmoeting
Lees ook:De Grand Canyon: wonderbaarlijk én gevaarlijk

5 reacties op “Al ‘sightseeing’ terug naar Las Vegas

 1. Maureen Bronkhorst

  heey dale

  mooie reis gehad leuk dat we het zo konden volgen jammer dat het voorbij is en leuk geschreven trouwens ik zie je volgende week

  groetjes terry

    /   Beantwoorden  / 
 2. Maureen Bronkhorst

  Hallo jongens,
  Ik kan toch niet laten om nogmaals te zeggen dat ik erg genoten heb van alle verslagen. Ik keek er iedere dag naar uit. Super dat we het zo konden volgen! En Dale; handig dan hoef je thuis niet zo veel meer te vertellen. Fantastische reis! Leuk dat jullie zoveel hebben bezichtigd. En volgens mij super georganiseerd!!! Een hele goede terugreis gewenst en nu op naar de feestweek!!
  gr. Maureen

    /   Beantwoorden  / 
 3. Dennis

  Hey Ro en Ray, op de derde foto lijkt het wel alsof jullie geposeerd staan voor een poster ;-)
  Tot morgen!

  Laterz

    /   Beantwoorden  / 
 4. Marjolein

  Hi mannen, jammer voor jullie dat het voorbij is, maar ook voor ons meelezende achterblijvers….. Bedankt voor alle leuke verslagen en misschien tot ziens bij jullie volgende vakantie ;) .

  Marjolein

    /   Beantwoorden  / 
 5. jamey

  ik ga volgend week ! kan niet wachten

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.