Categorie: "Reizen"

Ontwikkelingen omtrent visum en ESTA aanvragen voor Amerika

Inreisverbod oude decreet

Het vorige inreisverbod dat op 27 januari 2017 werd doorgevoerd gold voor alle reizigers uit de zeven landen Iran, Irak, Syrië, Jemen, Libië, Somalië welke door de VS zijn bestempeld als risicolanden. Er was op dat moment veel onduidelijk bij zowel de reizigers als bij de vliegmaatschappijen. Reizigers uit deze landen werden bij aankomst in de VS tegengehouden. Dit leidde tot grote kritiek van veel landen en grote bedrijven uit de hele wereld. In veel Amerikaanse steden werden hierop al snel grote protesten gehouden. Volgens verschillende media leidde het decreet tot een chaos op de vliegvelden in de VS. Volgens Trump viel dit reuze mee en zouden er 109 reizigers er hinder van hebben ondervonden. Later bleek het niet om 109 reizigers te gaan, maar om 746 reizigers. De staten Minnesota en Washington spanden een rechtszaak aan tegen het decreet. Een rechter in Washington maakte op 3 februari 2017 een eind aan het inreisverbod voor heel Amerika door het decreet nietig te verklaren. Donald Trump vond de uitspraak van de rechter waanzin en zei direct in beroep te gaan tegen de uitspraak.

Afbeelding ESTA aanvragen amerika.blog.nl

Batterij leeg? Dan mag je telefoon Amerika niet meer in

3251562210_4bd4074171_z

De TSA (Transportation Security Administration) heeft in opdracht van de Amerikaanse overheid de regels op buitenlandse vluchten richting Amerika nog strenger gemaakt. Zo mogen alle elektronische apparaten die een lege accu hebben niet meer aan boord van het vliegtuig en mag de TSA deze toestellen in beslag nemen.

“Het was een Nederlander”

De verijdelde aanslag in het vliegtuig dat van Amsterdam naar Detroit onderweg was is nog steeds groot nieuws in de VS. Met als belangrijkste punt: de heldendaden van de passagiers die aan boord waren.