Nevada: Clinton en Romney aan de leiding

Over de staat Nevada was nog niet erg veel bekend, de meeste peilingen richten zich vooral op Iowa en New Hamphire. Maar ook Nevada houdt zijn voorverkiezingen vrij vroeg, en voor Hillary Clinton en Mitt Romney is dit goed nieuws.

Bij de Democraten neemt Hillary Clinton, zoals dat in vrijwel iedere staat het geval is, ruimschoots de leiding. In Nevada kan de voormalige First-Lady rekenen op maar liefst 33% van de stemmen. Barack Obama (19%) en John Edwards (15%) volgen haar op grote afstand, ook Al Gore (9%) doet van zich spreken in deze staat.

Het is Mitt Romney die bij de Republikeinen aan de leiding gaat. De voormalige gouverneur van Massachusetts, tevens winnaar van de 'straw poll' in Iowa vorige week, zou 28% van de stemmen krijgen. Rudy Giuliani en Fred Thompson zouden beiden op 18% uitkomen. John McCain staat op een schamele 8% in de peiling.

Kortom, een vertrouwd plaatje. Bij de Democraten neemt Hillary met een straatlenge voorsprong de leiding, en bij de Republikeinen is het dit keer Mitt Romney in plaats van Rudy Giuliani die voor staat.

Lees ook:Wie staat er waar goed voor? En wie niet?
Lees ook:North-Carolina: Thompson pakt de leiding, spanning bij Democraten
Lees ook:Pennsylvania: Giuliani en Clinton aan de leiding
Lees ook:Rondje langs de belangrijke staten
Lees ook:Clinton en Romney aan kop in Iowa

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.