Millitairen steunen Paul en Obama

Ron PaulHoewel ze niet veel met elkaar gemeen hebben, zijn ze het op een punt volledig met elkaar eens: de oorlog in Irak. Beide kandidaten willen de troepen zo snel mogelijk naar huis halen. Ze zijn mede daarom erg populair bij millitaire families, ze halen verreweg de meeste donaties bij hen op.

Het onderzoek richtte zich op donoren die ingeschreven stonden in het Amerikaanse leger, de luchtmacht, de marine en de nationale garde. Op de eerste plaats staat de Democraat Barack Obama, hij haalde ongeveer 27.000 dollar aan donaties op. De tweede plaats word ingenomen door een Republikein, Ron Paul was goed voor 19.300 dollar. Alle andere kandidaten ontvingen veel minder dan deze twee heren.

Het is opvallend dat deze twee kandidaten zo populair zijn, meestal kiezen soldaten voor iemand die hun werk steunt. Zo zal het voor John McCain, een fel voorstander van de oorlog in Irak, een bittere pil zijn dat hij niet gesteund wordt door veel millitairen.

Overigens is er ook een andere verschuiving te zien: steeds meer millitairen steunen de Democraten. In 2002 bijvoorbeeld, doneerde 23% van de soldaten geld aan de Democraten, de Republikeinen ontvingen maar liefst 77%. Nu scoren de Democraten met 40% een stuk beter, de Republikeinen staan op 59%.

Lees ook:Campagnes voor congresverkiezingen breken record
Lees ook:Gezondheidszorg investeert vooral in Democraten
Lees ook:Democraten overspoelen Republikeinen met dollars
Lees ook:McCain loopt in op Obama’s geldmachine
Lees ook:Rove mengt zich weer in verkiezingen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.