Democraten blijven nek-aan-nek in Iowa

Waar Hillary Clinton bijna overal met een enorme voorsprong aan kop gaat, is ze in Iowa nog lang niet zeker van haar overwinning. In de staat, die als eerste z'n voorverkiezingen zal houden, staat ze vrijwel gelijk met Barack Obama en John Edwards. Bij de Republikeinen heeft Mitt Romney een grote voorsprong opgebouwd.

Van alle Democratische kiezers zou Clinton 24% van de stemmen krijgen. Hiermee ligt ze maar net voor op Obama, de Senator uit Illinois zou 22% van de stemmen krijgen. Edwards staat met 21% op de derde plaats maar nipt achter op Obama. Iowa zal dus meteen een veldslag worden, aangezien het van groot belang is om de eerste staat te winnen.

Bij de Republikeinen staat Romney op een comfortabele 30% van de stemmen. Dat mag ook wel, de miljonair heeft er voor miljoenen aan reclamespotjes tegenaan gegooid. Giuliani is een verre tweede met slechts 17% van de stemmen. Fred Thompson, die landelijk in veel peilingen aan kop gaat, scoort in deze staat 13%. John McCain komt niet eens in de top-vier voor, Mike Huckabee zou met 8% de rij sluiten.

Lees ook:Clinton en Romney aan kop in Iowa
Lees ook:Ohio: Clinton ruim aan kop, Giuliani nipt bovenaan
Lees ook:Overzicht van peilingen in vier staten
Lees ook:De balans: hoe staan ze ervoor?
Lees ook:Het is nog steeds spannend in Iowa…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.