Edwards: peilingen zeggen niks

John EdwardsHet leven van een Democratische kandidaat is vandaag de dag vrij teleurstellend, als je immers geen Hillary Clinton heet. Zo moet John Edwards al maandenlang tegen de grote voorsprong van Clinton aankijken. Maar zenuwachtig is hij niet, de stemmen moeten nog geteld worden.

Tijdens een rally in Las Vegas wees Edwards fijntjes op de enorme voorsprong die Howard Dean in 2004 in de peilingen had. "En ik heb president Dean nog niet ontmoet", aldus de Democraat.

In 2004, tijdens de Democratische voorverkiezingen, was Dean de gedoodverfde winnaar. Maar na een aantal overwinningen van John Kerry, die daarvoor nog van hem verloor, was het snel gedaan met de kandidaat. We weten nu allemaal dat Kerry er met de nominatie vandoor ging.

"Er is nog geen verkiezing geweest, dus ik maak me geen zorgen", aldus Edwards. Met andere woorden: de winst in de peilingen is slechts virtueel.

Hoewel hij gelijk heeft, moet de voormalige kandidaat voor het vice-presidentschap zich toch een beetje zorgen gaan maken. Zowel Clinton (45%) als Obama (20%) gaan hem in veel peilingen voor. Edwards zelf staat veelal op zo'n kleine 15% van de stemmen. Z'n vrouw zij het onlangs het best: "We kunnen er niet veel aan doen, een witte man is tegenwoordig niet meer zo populair." De opmerking is natuurijk op het randje, maar geeft wel aan wat de campagne van Edwards mist: iets speciaals.

Hieronder een filmpje voor degene die willen weten waarom Dean van Kerry verloor. Volgens veel Amerikaanse media komt dit heel eenvoudig door z'n iets te enthousiaste reactie:

Lees ook:Dodd: peilingen nu nog niet interessant
Lees ook:Amerikaanse media: voorsprong Clinton zegt niets
Lees ook:Het nieuwe stokpaardje van Edwards: lobbyisten
Lees ook:Dean: supergedelegeerden moeten snel kiezen
Lees ook:Democraten nek-aan-nek in Iowa

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.