Edwards en Obama halen fel uit naar Clinton

John Edwards, Hillary Clinton en Barack ObamaHet ging er ongemeen hard aan toe tijdens het Democratische debat gisteren in Philadelphia. Zowel John Edwards als Barack Obama probeerden keer op keer hun grootste rivale, Hillary Clinton, onderuit te halen. Ze zeiden dat ze "vaak van mening verandert" als het haar politiek gezien goed uitkomt.

Of het nou ging om Irak, Iran, de NAFTA of het aannemen  van geld van lobbyisten, Clinton kreeg er flink van langs. Edwards en Obama moesten ook wel, de voormalige First Lady heeft met 45% van de stemmen een straatlengte voorsprong op haar tegenstanders.

Obama zei dat Clinton "van positie is verandert" ten aanzien van de NAFTA, het wel of niet toestaan van martelen en de oorlog in Irak. "Leiderschap betekent niet je posities veranderen als het je even goed uitkomt", aldus de Senator van Illinois.

Clinton, die tussen de beide heren instond, reageerde simpelweg met te zeggen dat ze de enige is die tegen de Republikeinen op kan staan: "Ik ben opgestaan tegen de Republikeinen, George Bush en Dick Cheney. En ik blijf dat doen, en de Democratische kiezers weten dat."

John Edwards viel Clinton aan op haar standpunt dat ze de troepen terug wilt trekken, maar hier geen tijdslimiet voor wil geven. "Als je gelooft dat de missie in Irak door moet gaan, zonder een datum voor terugtrekking, dan is Hillary Clinton je kandiaat." Clinton reageerde fel: "Ik sta ervoor om de oorlog te stoppen en de troepen naar huis te brengen. Maar dat neemt tijd in beslag", aldus Clinton. Ook zei ze dat er troepen moeten achterblijven om Al Qaeda tegen te houden.

Al met al hield de voormalige First Lady zich goed staande. Het debat, dat de eerste confrontatie sinds een maand was, had in ieder geval een stuk meer vuurwerk dan de voorgaande edities. Voor Edwards en Obama is er nog veel werk aan de winkel, want ook gisteren lukte het ze niet om Clinton onderuit te halen.

Bekijk hier het eerste deel van het debat van gisteravond:

Lees ook:Edwards: Congres moet troepen terugtrekken
Lees ook:Democraten: terugtrekking Irak zal jaren duren
Lees ook:De scherpste confrontaties tot nu toe
Lees ook:Edwards pakt “draaiende” Hillary keihard aan
Lees ook:Democraten in de aanval in Senaat

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.