Gezocht: kandidaten met grote portemonnee

DollarDe Republikeinen zitten in zak en as. De Democraten hebben meer dan twee keer zoveel geld opgehaald dan zij. Wat doe je dan? Juist, dan benader je simpelweg kandidaten die hun eigen campagne kunnen bekostigen.

Niet alleen de Democratische presidentskandidaten hebben veel meer opgehaald dan hun Republikeinse tegenstanders, ook voor de Congresverkiezingen hebben ze een flinke voorsprong. Volgens CNN hebben de Democratische kandidaten voor de Senaat en het Huis van Afgevaardigden, waar een deel in 2008 van herkozen moet worden, meer dan twee keer zoveel geld opgehaald dan de Republikeinse.

De oplossing vond de partij natuurlijk niet in andere visies of wellicht een luisterend oor bij hun kiezers. Nee, de Republikeinen kiezen voor kandidaten met geld. Eigen geld welteverstaan.

Zo moet Alexander Treadwell, de kleinzoon van de oprichter van General Electric, een congreszetel in New York zien te veroveren. Hij heeft inmiddels al 320.000 dollar uit zijn eigen zak in de campagne gestort, verwacht wordt dat de 'operatie' in totaal zo'n 3 miljoen moet gaan kosten.

Een andere kandidaat is Francisco Canseco, een zakenman uit de staat Texas. Hij heeft inmiddels 700.000 dollar in z'n campagne gestoken, daar is overigens het salaris van alle medewerkers niet bij ingenomen.

De Republikeinse partijbonzen zijn "zeer gelukkig" met de vrijwilligers. "We zijn erg gelukkig geweest met onze recruteer-operaties", aldus een woordvoerder. "Er zijn een aantal zeer waardige Repubikeinen die voor een congreszetel opgaan en toevallig ook nog over grote middelen beschikken."

Allemaal heel toevallig inderdaad, yeah right.

Hoewel het natuurlijk diep triest is dat de vele congreszetels te koop lijken te zijn, kan ik er dit keer niet zo mee zitten dat de Democraten zoveel geld hebben ingezameld. De partij weet de Republikeinen simpelweg te pakken via hun eigen spel. En zolang hun kandidaten nog veel meer geld weten in te zamelen dan hun tegenstanders, zullen die paar miljonairs het verschil -hopelijk – niet maken.

Lees ook:Supporters president Bush houden hand op de knip
Lees ook:Republikeinen komen geld tekort
Lees ook:Ook de Gouverneurs laten de dollars rollen
Lees ook:Dollars vliegen rond in verkiezingsstrijd Californië
Lees ook:YouTube-debat Republikeinen wellicht verschoven

Eén reactie op “Gezocht: kandidaten met grote portemonnee

  1. Martijn

    Goed gezegd, misschien dat luisteren naar de kiezers meer succes heeft? Ik vrees echter van niet.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.