Giuliani blijft fel richting Iran

Rudy GiulianiHoewel de veiligheidsdiensten in de VS hebben geconstateerd dat Iran momenteel niet bezig is nucleare wapens te maken, blijft Rudy Giuliani fel tegenover het land staan. Volgens de voormalige burgemeester van New York mag een nucleare aanval op het land nog steeds niet worden uitgesloten.

In het NBC-programma Meet The Press vroeg de presentator of de nieuwe veiligheidsrapporten een aanval op Iran, waar Giuliani vaak over spreekt, van tafel haalt. "Nee, dat denk ik niet", antwoordde de Republikein vrijwel resoluut.

"Ik denk dat je de millitaire optie altijd open moet laten", zei Giuliani. Hij wijst erop dat hun bevindingen niet honder procent waterdicht zijn: "Hun inschatting is, en ook zij zelf zeggen dat die niet volledig hoeft te kloppen, dat er op de korte termijn geen gevaar is. Maar op de lange termijn is dit er nog wel."

Ze kunnen volgens Giuliani dus nog steeds niet uitsluiten dat Iran, ook niet in de toekomst, niet bezig is met het ontwikkelen van een nuclear wapen.

"Het doel van onze regering moet dus zijn dat we alle opties op de tafel houden, en de druk erop houden." Hij voegde er nog wel aan toe dat er eerst "het beste" sancties kunnen worden toegevoegd. "Maar de millitaire druk moet niet worden weggenomen, druk werkt nou eenmaal afschrikkend."

Eerder zei Giuliani al dat een nucleare aanval op Iran absoluut niet moet worden uitgesloten.

Lees ook:Giuliani: nucleare aanval op Iran niet uitsluiten
Lees ook:Kandidaten verdeeld over Iran
Lees ook:Romney: Iran bombarderen misschien noodzakelijk
Lees ook:Giuliani en Romney clashen over Iran
Lees ook:Obama blijft hameren op “persoonlijke” diplomatie

2 reacties op “Giuliani blijft fel richting Iran

  1. Ben

    Met “druk erop houden” bedoelt hij zeker dat ze angst in moeten blijven boezemen bij het Amerikaanse volk.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Diane Red

    Zijn dit dezelfde veiligheidsdiensten die de wereld en Pres. Bush hebben weten te overtuigen van de voorraden gifgas e.d. in Irak?
    Dan zouden de republikeinen met dit soort uitspraken hun opties wel weer eens open kunnen houden voor een 3e golfoorlog…
    Overigens ben ik het volledig met je eens Ben, al jaren wordt het Amerikaanse volk geregeerd door angst en het is deze angst die ons wereldburgers de heerlijke Patriot-act heeft geschonken. Zou de favoriete schrijver van de republikeinen toevallig George Orwell kunnen zijn?

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.