Mitt Romney wint overweldigend in Wyoming

Mitt RomneyIowa wist hij net niet binnen te halen, maar in Wyoming heeft de Republikein verreweg de meeste stemmen gehaald. Maar liefst 67% stemde op Romney, z'n tegenstanders mochten de scherven opruimen. Alleen de Republikeinse kiezers mochten stemmen in de staat.

De Democraten zijn pas in maart aan de buurt, die partij vond het niet nodig om zo vroeg voorverkiezingen te houden. De Republikeinse afdeling in Wyoming wel, waardoor de landelijke partij heeft besloten de staat de helft van z'n punten af te pakken. Van de 28 "delegates" bleven er dus maar 14 over. Anders dan in Iowa werden de punten hier, op twee na, vrijwel direct aan de kandidaten toebedeeld.

Mitt Romney kwam dus uit op maar liefst 67%, wat de voormalige Gouverneur van Massachusetts 8 punten opleverde. Fred Thompson werd tweede met 25%, waardoor hij 3 punten kreeg. Als laatst kwam Duncan Hunter, die kreeg 8% van de stemmen (1 punt).

Overigens debatteerden de Republikeinse presidentskandidaten – net als hun Democratische tegenstanders – gisteren in de belangrijkere staat New Hampshire, hier vinden op 8 januari de voorverkiezingen plaats.

Romney, die zich in een nek-aan-nek race begeeft met John McCain, werd regelmatig aangevallen door zijn Republikeinse collega's. Ze pakten hem keihard aan door te stellen dat hij wel erg vaak van standpunt is verandert. Op een gegeven moment zei de Republikein "probeer niet mijn standpunten te karakteriseren", waarop Mike Huckabee reageerde met "welke?".

Ook vielen z'n collega's hem aan op de negatieve campagne die hij voert. "Je kunt al je miljoenen wel uitgeven aan dat soort reclames, het maakt het nog niet waar", aldus een felle John McCain.

Bekijk hier alvast een klein fragment uit het debat van Mitt Romney, hierin schaart hij zich achter president Bush:

Lees ook:Republikeinen in Iowa gokken op Romney
Lees ook:Romney grote winnaar Iowa ”straw poll”
Lees ook:Huckabee rukt verder op in Iowa
Lees ook:Het is nog steeds spannend in Iowa…
Lees ook:Clinton en Romney aan kop in Iowa

3 reacties op “Mitt Romney wint overweldigend in Wyoming

  1. Jorick

    Deze man heeft even snel al zijn standpunten verandert ten gunste van de conservatieve achterban van z’n partij, weg ermee!

      /   Beantwoorden  / 
  2. Ricardo

    Wie is er nou niet van standpunt verandert? Kom op zeg, dat gebeurt toch iedereen wel is.

      /   Beantwoorden  / 
  3. rene

    veranderd. eens.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.