Eindelijk “goud” voor Mitt Romney

Eindelijk was het zover, Mitt Romney heeft "goud" te pakken tijdens de Republikeinse voorverkiezingen. De Republikein kreeg maar liefst 39% van de stemmen, gevolgd door John McCain met 30%.

Mitt Romney en zijn vrouw in Michigan

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mike Huckabee deed het ook goed, hij kwam uit op 16%. De overige kandidaten Ron Paul (6%) Fred Thompson (4%) en Rudy Giuliani (3%) maakten het plaatje compleet.

Romney eindigde zowel in Iowa als in New Hampshire nipt op de tweede plaats, hij moest toen genoegen nemen met een "zilveren medaille". De staat Wyoming wist hij wel te winnen, maar daar werd ook vrijwel geen campagne gevoerd.

"Dit is een overwinning van optimisme tegenover het pessimisme van Washington", aldus Romney tijdens zijn overwinningsspeech. Ook het feit dat de Republikein een succesvol zakenman is speelde mee, hij maakte van de recessie in Michigan het belangrijkste punt van de verkiezingscampagne.

McCain, die genoegen moest nemen met een tweede plaats, keek al meteen vooruit naar de verkiezingen in South Carolina van komende zaterdag. "We gaan South Carolina winnen. We stoppen zaterdag een vlag in de grond", aldus McCain. De Senator uit Arizona pakte ook z'n tegenstander nog maar eens aan. "We gaan bewijzen dat het kiezen van een president niets te maken heeft met hoeveel geld een kandidaat heeft", doelend op de enorme oorlogskas van de self-made-man Romney.

Bekijk hier de overwinningsspeech van Romney:

Lees ook:De balans: hoe staan ze ervoor?
Lees ook:Wordt het eindelijk Romney, of toch weer McCain?
Lees ook:Een nieuwe dag, een nieuw spotje van Romney
Lees ook:Iron Man blijft kaskraker in Amerikaanse bioscopen
Lees ook:De speeches van de winnaars en verliezers

3 reacties op “Eindelijk “goud” voor Mitt Romney

  1. John

    Drie staten en drie verschillende winnaars, dat geeft nog maar eens aan hoe verdeeld de partij wel niet is. Ik ga in ieder geval voor Romney!

      /   Beantwoorden  / 
  2. Jaap

    Romney is nog enigzins gematigd en heeft meer uitstraling dan de meeste andere Republikeinse kandidaten.

      /   Beantwoorden  / 
  3. KJ

    Wie Netwerk gisteren heeft gezien, is denk ik niet meer zo’n fan van hem. Toen hij er achter kwam dat een Nederlandse camera ploeg een vraag aan hem stelde, liep hij gewoon door.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.