McCain: terugkomst van troepen is onbelangrijk

John McCainDe Republikeinen hopen dat de oorlog in Irak weer een van de belangrijkste onderwerpen van de verkiezingen wordt. Daarom laat McCain geen enkele kans onbenut om zich hierover uit te laten. Het lastige voor hem is dat hij de troepen in Irak wil houden, maar veel Amerikanen denken hier anders over.

Opzich is dat geen probleem voor hem, als hij tegelijkertijd maar kan uitleggen dat een snelle terugtrekking zoals Barack Obama voorstelt, desastreus voor Amerika's veiligheid zal zijn.

In een interview met NBC zei McCain dat, nu het veiliger lijkt te zijn in Irak, hij niet beter kan inschatten wanneer de troepen naar huis kunnen. "Dat is niet belangrijk", zo zei de Republikein. Opnieuw zei hij ook dat er ook nog steeds Amerikanen in Zuid Korea, Duitsland en Japan zitten.

Barack ObamaObama liet geen kans onbenut om de opmerking van een keiharde reply te voorzien.

"We zullen ons kunnen terugtrekken", zei de Democraat in een reactie. De voormalige presidentskandidaat John Kerry zei dat McCain er "geen idee" van had hoe families in Amerika zich nu voelen. "Voor hem is dit het meest belangrijke in de hele wereld", aldus Kerry.

Obama belooft de troepen binnen 16 maanden terug te trekken.

Het laat wel zien dat de Amerikanen een duidelijke keus hebben in November. Ofwel ze blijven "misschien nog wel honderd jaar" in Irak, zoals McCain heeft gezegd, of ze vetrekken volgens Obama's plan in zo'n 16 maanden tijd.

Lees ook:Kerry: beoordelingsvermogen van McCain is gevaarlijk
Lees ook:MoveOn laat weer van zich horen, McCain is het doelwit
Lees ook:McCain: Obama “in de war” ten aanzien van Irak
Lees ook:Amerikanen zetten vertrek uit Irak in
Lees ook:Gefrustreerde Republikeinen slijpen de messen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.