Obama veegt McCain van de kaart, op YouTube

YouTubeBarack Obama weet vanaf het begin zijn weg op het internet gemakkelijk te vinden, veel van zijn Democratische tegenstanders bleven ver achter. Zijn nieuwe tegenstander, John McCain, blijft al helemaal ver achter.

Volgens de laatste tellers heeft Obama's netwerk op YouTube al zo'n 54 miljoen kijkers getrokken, een absoluut record voor een politicus. John McCain komt niet eens in de buurt, hij blijft steken op nog geen 4 miljoen kijkers.

Zelfs Hillary Clinton, die inmiddels alweer een paar weken uit de race is, staat hoger. Ze scoort ruim 4 miljoen "viewers".

Ook op de profielenwebsites MySpace en FaceBook doet Obama het stukken beter dan zijn Republikeinse tegenstander. Zo heeft hij meer dan een miljoen "vrienden" op FaceBook, McCain ruim 150.000.

Zijn best bekeken video is z'n speech over de rassenverhoudingen in Amerika, naar aanleiding van de controverse rond Jeremiah Wright. Zo'n vier miljoen mensen keken al naar deze speech;

Lees ook:Obama nog steeds heer en meester op YouTube
Lees ook:PeilingProfiel: de ‘kleine’ kandidaten
Lees ook:Wie kijkt er naar de debatten?
Lees ook:Obama heer en meester op YouTube, Ron Paul volgt
Lees ook:MTV scoort weer met Music Awards

Eén reactie op “Obama veegt McCain van de kaart, op YouTube

  1. Chris van Hattem

    Inderdaad waar, zal ook komen door het jeugdige karakter van YouTube. Bij de jeugd tot 40 jaar doet O. het vooral goed.
    Maar het zegt nog niks, noppes, nada…see ya in november!
    McCain begint zich te roeren en probeert O. uit de tent te lokken, maar het is nog vroeg. McCain moet, om z’n lijf te redden, met een sterke VP komen. Maar de rijtjes die ik voor hem zie zijn inderdaad, zoals hij zelf al opgemerkt heeft, niets. De meest populaire hier is Condo. C’mon niet Condo?! hahaha LIEberman en Giuliani?! Owboy, McCain you gotta problem!

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.