Amerika maakt zich op voor tweede presidentsdebat

John McCain en Barack ObamaVanavond zullen Barack Obama en John McCain elkaar voor de tweede keer treffen. Opvallend is dat het debat een leuker en directer format zal hebben. De "townhall" setting zorgt ervoor dat het aanwezige publiek hun vragen aan de beide heren kan stellen. Vooral John McCain zal goed moeten presteren.

De Republikein blijft maar zakken in de peilingen, vooral in de cruciale "swingstates" loopt hij inmiddels ver achter op Obama.

Het presteren moet voor McCain geen probleem zijn, deze "townhall" is iets waar hij helemaal in zijn element is. Alle rally's van McCain zijn in een dergelijke setting.

Setting van het tweede debatHet format laat de kandidaten vrij rondlopen voor een publiek van "uncommitted voters". Die hebben hun keuze dus nog niet gemaakt.

Doordat het publiek zelf vragen mag stellen zijn ze meestal een stuk directer dan bijvoorbeeld vragen van een presentator of debatleider.

Ik ben er in ieder geval zeker van dat het debat een steuk leuker zal zijn om naar te kijken dan het voorgaande debat.

Dit zogenaamde "townhall" format werd voor het eerst toegepast in de campagne van 1992, in de verkiezingsstrijd tussen Ross Perot, Bill Clinton en president George Bush. Clinton kwam met het idee, je zag in het debat ook terug dat hij er veel ervaring mee had;

Vanwege het duidelijke succes bleef het format een vaste aanwinst tijdens de drie presidentsdebatten. Ook in '04, in de verkiezingsstrijd tussen president Bush en John Kerry, leverde het format spannende televisie op;

Iedereen moet rekening houden met een fellere confrontatie dan het eerste debat. Naarmate de verkiezingsdatum nadert gaat het steeds belangrijker worden om een goede indruk te maken in de debatten.

Overigens werden er maar liefst zes miljoen vragen ingestuurd via de internetsite van de commissie van presidentsdebatten. Er zal slechts tijd zijn voor zo'n twintig vragen.

Lees ook:Spanning loopt op voor presidentsdebatten
Lees ook:McCain en Obama werken aan serie confrontaties
Lees ook:Commissie maakt presidentsdebatten bekend
Lees ook:YouTube: een schat aan informatie
Lees ook:Obama en McCain komen er samen niet uit

4 reacties op “Amerika maakt zich op voor tweede presidentsdebat

  1. don klerkx

    Wacht wel af op het debat: het wordt so-wie-so “vliegen afvangen” of de ander in de moeilijkheden brengen; maar beiden helaas zijn zó voorbereid, dat “gecomputiriseerde” antwoorden altijd mogen – (zie Palin bijv.); het wachten is op die ene fatale zinspreuk (foutje hoeft nog niet eens) om daar het debat mee te doen kantelen.
    Er zijn daar voldoende voorbeelden van, dus
    “HOPE” leeft vanavond weer !!

      /   Beantwoorden  / 
  2. Piewneliets

    Very nice Blog, I will tell my friends about it.

    Thanks

      /   Beantwoorden  / 
  3. fix bad creditaccorsspecy

    This is a very creative web-site.

    I have bookmarked the web page and I’ll tell my friends about this.

    With thanks

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.