Komen de criminelen van Californië weer op vrije voeten?

Het zou zomaar kunnen. De 33 gevangenissen in Amerika’s grootste staat zitten overvol. Volgens veel medewerkers zorgt dit voor ongezonde situaties. Ziektes hebben de vrije loop doordat de aanwezige verzorgers de hoeveelheid criminelen niet aankunnen.

Dit kan ertoe leiden dat het Hooggerechtshof in Californië gaat besluiten om een maximum aan het aantal gevangen te stellen

En dat heeft weer tot gevolg dat duizenden veroordeelden binnenkort weer op vrije voeten zijn. Iets waar veel inwoners van de staat natuurlijk niet blij mee zijn. Volgens een peiling zouden zelfs zuidenden van deze mensen vrijkomen.

Binnen enkele dagen volgt de uitspraak. Maar als dit daadwerkelijk gebeurt is de onrust in Californië groot. Bovendien; is het vrijlaten van duizenden criminelen echt de enige oplossing? Dat zal de centrale vraag zijn in het debat dat dan in de staat gevoerd gaat worden.

Een gevangenis die overigens ook vol is in Californie, maar dan op een andere manier, is Alcatraz. Toeristen die deze gevangenis willen bezoeken moeten maanden van tevoren al hun plekje reserveren.

Dit kan ertoe leiden dat vakantiegangers die in de zomer van 2009 naar San Francisco op vakantie gaan nu al een plaatsje moeten reserveren. Maar ja, dan kom je ook wel in ‘s werelds meest bekendste gevangenis, die overigens helemaal leeg staat.

Lees ook:Californië gaat gebukt onder bosbranden
Lees ook:Vrouw van ‘knappe crimineel’ is woest over aandacht
Lees ook:Kom op ‘Governator’, tekenen die wet!
Lees ook:‘Conrad Murray mag nooit meer aan de slag’
Lees ook:Obama zet door; Guantanamo gaat dicht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.