Obama’s investeringen gaan 1 biljoen dollar kosten

Dat is maar liefst 1.000.000.000.000 dollar. Dit is het bedrag dat de Democraat de komende twee jaar in de Amerikaanse economie wil pompen. Het probleem is echter dat hij het geld niet heeft. Het begrotingstekort in de VS is inmiddels opgelopen tot bijna 11 biljoen dollar; oftewel 11.000.000.000.000. Als het niet zo dramatisch was zou je er misschien om moeten lachen. 

Hoewel het geld er dus niet is denkt Barack Obama wel dat hij nog meer uit kan geven. Volgens hem en z’n economische adviseurs kan de economie het niet hebben als er niet veel meer wordt uitgegeven. Een ‘injectie’ van een biljoen dollar is dus noodzakelijk.

Bovendien heeft hij het nodig om te investeren in de gezondheidszorg en het onderwijs. Tijdens z’n presidentscampagne beloofde hij al zo’n 600 miljard te investeren.

De Republikeinen hebben hun favoriete stokpaardje alweer klaar; daar heb je de “Big Spenders”, verwijzend naar de Democratische partij. Sommigen vergelijken Obama nu al met Jimmy Carter. Deze Democratische president verloor na een termijn de verkiezingen omdat hij teveel met geld rondgestrooid zou hebben.

Maar ja, zo simpel is het nu natuurlijk niet. Dat enorme tekort is er door een Republikeinse president gekomen. Immers; in 2000 was er voor het eerst sinds decennia een begrotingsoverschot. En dat was toch echt het werk van de Democratische president Bill Clinton.

Lees ook:Staatsschuld loopt op tot 1,3 biljoen dollar
Lees ook:Carter: mijn presidentschap was een succes
Lees ook:Wall Street investeert in Democraten
Lees ook:Witte Huis: maandelijks 100.000 banen erbij
Lees ook:Blanke middenklasse vlucht naar Republikeinen

2 reacties op “Obama’s investeringen gaan 1 biljoen dollar kosten

  1. Bliss

    De reps weer kort door de bocht.
    Al heb ik wel het idee dat al die miljoenen als een druppel op een gloeiende plaat zijn…psshh
    Het meeste moet denk ik toch komen van investeerders. Die spreiden het meer, zeg maar.
    Zoveel miljoenen naar een bedrijf vind ik een beetje zonde. Kijk maar wat ze bij AIG nogsteeds aan het doen zijn, de boefjes..

    http://www.bloomberg.com/apps/news?pid=20601087&sid=aKIvmgvNl6zA&refer=home

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.