Lucky collega’s: 216 miljoen delen met z’n tienen

Het zal je maar gebeuren: samen met wat collega’s doe je mee aan de loterij en jullie winnen 216 miljoen dollar. Dat zijn nog eens bedragen die leuk zijn om onder meerdere personen te verdelen. Het gebeurde tien medewerkers van een verzekeringsmaatschappij in New Jersey.

Volgens de tien collega’s kochten ze samen een ticket van de Millions Mega Jackpot in hun thuisstaat. Het gelukkige lot werd gekocht bij een pompstation. De collega’s zijn nu dus per persoon 21,6 miljoen dollar rijker. De jackpot was de op een-na-grootste ooit in New Jersey.

De Amerikanen houden van grote prijzen. Loterijen geven geregeld honderden miljoen dollars weg. De opbrengst van alle verkochte tickets bedraagt vaak miljarden. Loterijen met meerdere kleine hoofdprijzen – van bijvoorbeeld tien miljoen dollar – slaan niet aan. Het gaat op z’n Amerikaans: the winner takes all.

De eigenaar van het tankstation dat het ticket verkocht krijgt een kleine beloning van de loterij: 10.000 dollar.

De Amerikaanse media stortten zich massaal op de winnende collega’s. De grote vraag is dan natuurlijk altijd: wat gaan jullie met al dat geld doen?

Lees ook:Miljoenenjackpot klimt naar recordhoogte
Lees ook:President Clinton geeft gulle gevers vrij
Lees ook:Stel wint loterij; op het nippertje
Lees ook:Jongeren van ‘Jersey Shore’ gaan de grens over
Lees ook:McCain aan kop, Romney en Huckabee vechten door

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.