Spelen van 2016 niet naar Chicago

Tijdens een vergadering in Kopenhagen heeft het Olympisch Comité besloten dat de Olympische Spelen van 2016 niet gehouden worden in de VS. Chicago grijpt, ondanks flink wat gelobby van president Obama, First Lady Michelle én Oprah Winfrey, dus naast de boot.

Naast Chicago waren Rio de Janeiro, Madrid en Tokyo in de race. Via een eliminatiesysteem viel Chicago al snel af, wat een bittere pil is.Het binnenhalen van de Spelen van ’16 geeft de stad niet alleen wereldwijde exposure, het zorgt tevens voor een gigantische economische boost.

Het was voor het eerst dat een zittende president van de VS persoonlijk naar een vergadering van het Olympisch Comité afreisde om de Spelen binnen te halen. Maar gezien president Obama – en zijn vrouw Michelle – beiden uit Chicago komen, is dit natuurlijk niet zo gek.

Maar zelfs talkshowkoningin Oprah Winfrey, eveneens uit Chicago, gooide zichzelf in de strijd. De Verenigde Staten hadden een A-team tot hun beschikking. Helaas voor Chicago heeft het niet zo mogen zijn.

Update: Rio de Janeiro mag de Spelen van ’16 organiseren. Het wordt de eerste Zuid-Amerikaanse stad die dit enorme sportevenement toegewezen krijgt.

Lees ook:Mag Chicago de Spelen organiseren?
Lees ook:Wie zei wat op zondag; 4 oktober
Lees ook:‘Verloren Spelen kosten VS drie miljoen’
Lees ook:President Obama reist toch af naar Kopenhagen
Lees ook:Michelle Obama moet de Spelen binnenhalen

0 reacties op “Spelen van 2016 niet naar Chicago

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.