Clinton: geen gooi meer naar presidentschap

In een interview met tv-zender MSNBC zegt de minister van Buitenlandse Zaken nooit meer een gooi naar het Witte Huis te willen doen. “Ik kijk uit naar mijn pensioen op een gegeven moment”, aldus Hillary Clinton.

Met deze uitspraak sluit de minister uit dat ze in 2016 alsnog zal proberen de eerste vrouwelijke president van de VS te worden. Eerder kan dit sowieso niet, omdat president Obama in 2012 op mag voor zijn herverkiezing.

Omdat ze dan de zeventig nadert klinkt het pensioen Clinton goed in de oren. Haar man Bill trouwens ook, die in eerdere interviews aangaf op een gegeven moment “de wereld rond te willen reizen” met zijn vrouw.

Bovendien heeft Hillary in 2016 een mooie politieke carrière achter de rug. Van 1992 tot 2000 was ze First Lady tijdens het presidentschap van haar man Bill, daarna was ze tot en met 2008 senator van de staat New York. Na haar mislukte race voor het presidentschap werd ze in 2008 minister van Buitenlandse Zaken onder haar voormalige rivaal Barack Obama. Na deze carrière houdt Clinton het dus voor gezien:

Maar goed, zeg nooit ‘nooit’ in de politiek. Het jaar 2016 is nog erg ver weg. Wie weet hoe de kaarten er dan voor liggen, en: hoe fit Hillary zich nog voelt.

Lees ook:Clinton: geen gooi naar presidentschap
Lees ook:‘Clinton op weg naar nieuwe baan’
Lees ook:Wie zei wat op zondag, 27 september
Lees ook:Minister Clinton komt aan in Haiti
Lees ook:Clinton: geen tweede termijn als minister

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.