Bill Cosby geëerd voor “sociale invloed”

Bill Cosby ontving gisteren de Mark Twain Prize For American Humor. Maar de komiek kreeg de prijs niet enkel voor zijn grappen, maar tevens voor zijn invloed op Amerika’s Afro Amerikaanse jeugd.

Cosby zet zich al jaren in voor de Afro Amerikaanse gemeenschap. Zo strijdt hij tegen de “rap cultuur” die volgens hem “denigrerend” is voor Afro Amerikanen. Ook vecht hij tegen jeugdcriminaliteit.

Dit is namelijk een groot probleem onder de mannelijke Afro Amerikaanse gemeenschap. Veel jongeren, die door onveilige seks ook nog eens vroeg vader worden, laten zodoende hun gezin achter wanneer ze naar de gevangenis moeten.

Cosby spreekt de Afro Amerikaanse jeugd op scholen en buurthuizen toe. Zijn betogen gaan regelmatig gepaard met scheldpartijen om zijn punt extra kracht bij te zetten. Volgens Cosby moet de jeugd “hardhandig” duidelijk worden gemaakt dat ze op deze manier niet verder komen in het leven.

Deze sociale missie levert Cosby nu dus de Mark Twain Prize For American Humor op. Beroemdheden als Chris Rock, Jerry Seinfeld en Willie Nelson waren bij de uitreiking aanwezig.

Lees ook:Bill Cosby: ik ben niet dood
Lees ook:Obama: ik reageerde correct op dood Jackson
Lees ook:Heftige uitspraak van Edwards in MTV/MySpace-forum
Lees ook:Bill O’Reilly prijst Obama’s “voorbeeldfunctie”
Lees ook:Obama speecht voor Witte Huis correspondenten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.