Langlaufen in Washington D.C.

Net als Nederland raken ook grote delen van de VS op deze witte zondagmorgen bedekt onder een flinke sneeuwlaag. Maar ja, in Amerika is alles natuurlijk iets groter, ook de sneeuwval. Zo is onder andere Washington D.C. volledig ingesneeuwd, er kon zelfs gelanglauft worden in de Amerikaanse hoofdstad.

Voor president Obama bracht dit een onverwacht succes; doordat alle senatoren ingesneeuwd raakten werd er tot diep in de nacht vergaderd over het hervormingsplan voor de gezondheidszorg. Gisteren bereikte de senatoren een akkoord. Maar over het algemeen zorgt de sneeuw vooral voor veel overlast.

Veel staten aan de oostkust zijn getroffen door de enorme sneeuwval. Zo ligt het openbare leven in staten als Virginia, New Hampshire, North en South Carolina, New Jersey en Pennsylvania volledig plat. Maar ook zuidelijke staten, waaronder Arizona, lijken niet aan de sneeuw te ontkomen.

De komende dagen wordt nog veel slechter weer verwacht; meer sneeuw en koudere temperaturen. Net als Nederland krijgt een groot deel van de VS dus witte kerstdagen.

———

Nieuw: Amerika.blog.nl op Twitter! Krijg dagelijks de belangrijkste berichten van deze blog via je Twitter-account. Ga naar twitter.com/raymondmens en meld je aan.

Lees ook:Zelfs in Arizona sneeuwt het…
Lees ook:Enorme sneeuwbuiten treffen midden-VS
Lees ook:Daar gaat Washington…
Lees ook:Noordoosten VS opnieuw bedolven
Lees ook:VS blijven in de ban van winterweer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.