Democratische senaatsleider hangt aan zijden draadje

Senator Harry Reid, leider van de Democraten in de Senaat, heeft het zichzelf niet echt makkelijk gemaakt. Na meerdere racistische uitspraken richting de president roepen Republikeinen om zijn aftreden.

Gelukkig voor de senator uit Nevada gaan die daar niet over, maar zijn Democratische collega’s wel. En hoewel president Obama de excuses van Reid ervaart heeft blijft het rommelen rondom de positie van Reid.

In Game Change, waar ik eerder deze week al wat onthullingen uit besprak, zegt de senator dat – de toen nog – senator Obama “verkiesbaar” is omdat hij “half zwart” is en “geen negeraccent” heeft. Zoals gezegd heeft Reid voor deze onhandige uitspraken zijn excuses aangeboden.

De Democraten zijn, hoewel boos, niet uit op de val van Reid. In november zijn er tussentijdse congresverkiezingen waarbij een deel de Senaat en het Huis van Afgevaardigden, samen het Congres, opnieuw gekozen wordt. Vlak voor deze verkiezingen je leider in de Senaat dumpen straalt niet echt vertrouwen uit.

Bovendien bestaat de kans dat Reid na de verkiezingen zichzelf om zeep helpt. In zijn thuisstaat Nevada zijn de meeste kiezers niet erg tevreden over hem. De kans bestaat dat Reid, die zelf op moet voor zijn herverkiezing in november, niet eens herkozen wordt.

Lees ook:President Obama gaat weer op campagne
Lees ook:Leider Democratische partij in grote problemen
Lees ook:Polls: Democraten in zwaar weer
Lees ook:Strijd tussen Reid en Angle alsmaar spannender
Lees ook:Gevestigde orde in VS stevig onder vuur

0 reacties op “Democratische senaatsleider hangt aan zijden draadje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.