Democraten maken plan B bij verlies in Massachusetts

Als de Republikeinen de senaatszetel van de overleden senator Ted Kennedy veroveren zullen de Democraten, nog voordat de nieuwe senator geinstalleerd wordt, de hervormingen voor de zorg door het congres proberen te krijgen.

Peilingen voorspellen een nek-aan-nek race in Massachusetts, een staat waar de Democratische partij normaal gesproken op haar sloffen wint. Als de Republikeinen winnen komen ze uit op 41 zetels in de Senaat, genoeg om de hervormingen voor de zorg te blokkeren.

Als dit gebeurt gaan de Democraten over op plan B: het versneld doorvoeren van hun wetsvoorstel. Het duurt ongeveer twee weken voordat de winnaar van de verkiezing in Massachusetts officieel zijn of haar senaatszetel mag innemen. Net genoeg om de hervormingen erdoor te drukken, schatten de Democraten.

Veel Republikeinen hebben al aangegeven er alles aan te zullen doen om dit scenario te voorkomen. Wanneer de Democraten in het progressieve Massachusetts verliezen zouden ze hun hervormingen voor de zorg direct in de prullenmand moeten gooien.

Lees ook:Democraten racen tegen de klok
Lees ook:Peiling: Republikeinen op voorsprong in Massachusetts
Lees ook:Zijn de hervormingen voor de zorg dood?
Lees ook:Alle ogen zijn gericht op Massachusetts
Lees ook:Zweten in Massachusetts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.