Californië, New York en Florida: problematische staten

In deze grote staten is de economische situatie het slechtst in heel de Verenigde Staten. Samen met Illinois en Michigan behoren ze tot de top-vijf van meest problematische staten.

Dat Californië er slecht aan toe is weten we al langer. Zo heeft de staat inmiddels een begrotingstekort van meer dan 50 miljard dollar. Tevens zit meer dan 12% van de inwoners zonder werk.

Ook de staten New York (21 miljard) en Illinois (15 miljard)  kampen met grote tekorten. Let wel: al deze tekorten komen nog eens bovenop het tekort dat de federale overheid al heeft. Dat zit inmiddels op een recordhoogte van 1,9 triljard.

Michigan kampt met een begrotingsgat van ‘slechts’ 3 miljard dollar. Hoewel dit in vergelijking met andere staten nog meevalt kampt de staat tegelijkertijd met een buitengewoon hoge werkloosheid: 15%. Vooral de gevallen auto-industrie in Detroit speelt de staat parten.

Ook Florida kampt met een tekort van 3 miljard. Maar omdat de staat geen inkomstenbelasting heft kan dit gat niet zo snel gedicht worden.

Lees ook:Californië is bankroet, en de staat is niet de enige
Lees ook:Begrotingstekort VS “valt nog mee”
Lees ook:Giuliani fiscaal onverantwoordelijk
Lees ook:Stimuleringspakket komt langzaam op gang
Lees ook:Waar moeten we in snijden?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.