President Obama brengt slotoffensief naar FOX

In het slotoffensief voor zijn hervormingsvoorstellen voor de zorg geeft President Obama vanavond een exclusief interview aan FOX News. Deze stap is opmerkelijk; sinds een half jaar werd de tv-zender door het Witte Huis geboycot.

Volgens het Witte Huis was FOX News namelijk geen nieuwszender, maar simpelweg een “verlengstuk” van de Republikeinse partij.

Vandaar dat de conservatieve zender werd uitgesloten van persconferenties, grote interviews en belangrijke informatie. Logischerwijs werd de berichtgeving op FOX News over de president, die al niet erg positief was, er niet beter op.

Maar nu de strijd om de zorghervormingen een cruciale fase in gaan zal president Obama zijn eigen mediabeleid dus wijzigen. “FOX heeft immers een groot publiek”, aldus een woordvoerder van het Witte Huis.

Het Congres stemt waarschijnlijk deze week over president Obama’s hervormingsvoorstellen voor de zorg. De stemming wordt spannend, want enkele Democraten hebben aangegeven nog te twijfelen. De Republikeinen zijn unaniem tegen het wetsvoorstel.

Lees ook:Vooruitblikken op Obama’s speech
Lees ook:President Obama waagt een laatste poging
Lees ook:‘De Republikeinen willen jullie dood hebben’
Lees ook:President Obama: het is nu “ja” of “nee”
Lees ook:Hervormingen gezondheidszorg niet van tafel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.