Huis stemt in met hervormingen gezondheidszorg

Het Huis van Afgevaardigden heeft met een geringe meerderheid voor het behandelen van de hervormingsplannen voor de zorg gestemd. Een goedkeuring kan daarom niet uitblijven, omdat de Democraten niet voor een behandeling zouden stemmen wanneer ze geen meerderheid voor hun voorstel hebben. Hierdoor kan het wetsvoorstel voor een laatste goedkeuring naar de Senaat.

Buiten wemelde het van zowel voor- als tegenstanders die hun stem lieten horen. Alle Amerikaanse tv-stations stemden de historische stemming live uit.

Na deze historische stemming zal het aangepaste wetsvoorstel naar de Senaat gaan. Deze kamer bestaat uit 57 Democratische, 2 onafhankelijke en 41 Republikeinse senatoren. De verwachting is dat er minstens 51 Democraten zijn die het voorstel steunen, waarna het naar president Obama’s bureau kan om getekend te worden.

Later meer nieuws over deze historische stemming in het Huis en de daaropvolgende procedures. Later zal ook president Obama reageren vanuit het Witte Huis, zijn speech zal op amerika.blog.nl verschijnen.

Update: inmiddels heeft het Huis ingestemd met de hervormingen. Nu gaan ze, in tegenstelling tot wat veel Nederlandse media suggereerden, eerst nog naar de Senaat.

Lees ook:De zorg is door het Huis; wat nu?
Lees ook:Hervormingen gezondheidszorg opnieuw dichterbij
Lees ook:Huis van Afgevaardigden geeft historische voorzet
Lees ook:Zijn de hervormingen voor de zorg dood?
Lees ook:President Obama: doen wat juist is

3 reacties op “Huis stemt in met hervormingen gezondheidszorg

  1. Danny

    Het huis stemt niet in, maar zal het behandelen. De kop is misleidend.

      /   Beantwoorden  / 
  2. cekars

    Dit soort journalistiek werpt meer raadsels op dan het beantwoordt…

      /   Beantwoorden  / 
  3. Jelle

    Er staat toch; het wordt behandeld, maar daardoor kan een goedkeuring niet uitblijven. Dat hoorde ik CNN ook zeggen; men behandeld het immers niet als men het ook niet steunt. Dat klopt dan toch gewoon ;)

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.