Collega’s maken gehakt van Matt Damon

Dit weekend kreeg de acteur een oeuvreprijs van de culturele organisatie American Cinematheque. Maar de collega’s van Damon, die bij de uitreiking aanwezig waren, maakten in hun speeches gehakt van de prijswinnaar. Want: is Matt Damon (39) niet te jong voor een Lifetime Achievement Award?

Hoewel de prijs niet letterlijk zo heette, wordt hij door filmcritici wel zo beschouwd.

Zo werd de prijs eerder uitgereikt aan personen als Arnold Schwarzenegger, Martin Scorcese, Steven Spielberg, Steve Martin, Nicole Kidman en Jodie Foster.

Vandaar dat de collega-acteurs van Damon tijdens de ceremonie geen spaan heel lieten van de winnaar. “Clint Eastwood heeft deze award nooit gekregen. Vertellen jullie me dat Damon beter is dan Eastwood?”, aldus Disney-ster Jimmy Kimmel.

Ben Affleck, die samen met Damon speelde in de klassieker Good Will Hunting, zei dat Damon erg veel lijkt op de hoofdpersoon uit die film: “Een jonge man die slimmer is dan iedereen, stoerder dan iedereen, alle meisjes krijgt en zijn haar verft.”

Robin Williams, die een oscar won voor zijn rol in diezelfde film, bedankt Damon voor die oscar. “Al heeft het me daarna weinig werk verschaft.”

Eastwood, die onlangs de film Invictus regisseerde, zei dat hij meteen wist dat Damon de beste acteur voor zijn film was. “Damon kwam namelijk binnen, en zei; ik ben de beste acteur voor jouw film”, aldus de succesvolle regisseur. Gelukkig reikten alle acteurs na hun sarcastische opmerkingen wel gewoon de prijs uit.

Lees ook:“President heeft verkeerde mensen om zich heen”
Lees ook:Alice in Wonderland scoort bij 3D-bioscopen
Lees ook:Sterrencast vertelt het verhaal van Mandela
Lees ook:Zuckerberg maakt verrassende opkomst in SNL
Lees ook:Tim Allen probeert het alleen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.